A vadállatok is megérezték a rendszerváltást

2018. március 5.

Hírek

A vasfüggöny leomlását követő társadalmi-gazdasági átalakulások nemcsak a lakosság, hanem a nagyvadak életkörülményeire is hatással voltak egy Közép- és Kelet-Európa kilenc országát érintő friss tanulmány szerint, melynek egyik társszerzője dr. Csányi Sándor, a Szent István Egyetem VadVilág Megőrzési Intézetének igazgatója.

Vilmos herceg szerint is túlszaporodott az emberiség

2017. november 4.

Hírek

Vilmos cambridge-i herceg szerint túl sok ember él a Földön, ami világméretű kockázatot jelent. A trónörökös szerint a túlnépesedés miatt óriási nyomás alá kerültek a vadonélő állatok, és felszólított, hogy mindenki megújult erővel kezelje a kérdést.

A nagyvadak élvezik az embermentes tiltott zónát

2015. október 7.

Hírek

Kutatók szerint mintegy harminc évvel a világ legsúlyosabb nukleáris balesetét követően Csernobil katasztrófahelyszínből természeti rezervátummá vált, amelyben hemzsegnek a jávorszarvasok, rőtvadak és farkasok.

Orbán vadgyilkoló kerítése – kübekházi aggályok

2015. augusztus 8.

Hírek

Végeztek-e bármilyen környezetvédelmi hatásvizsgálatot, hogy milyen természeti károkat okozhatnak az élespengés dróttekercsek a vadállományban? Ezt a kérdést is feltette Kübekháza polgármestere a település határában épülő kerítés miatt Pintér Sándor belügyminiszternek.

Gyerekek találták meg a megcsonkított vadakat

2015. január 22.

Hírek

Elejtett vadállatok maradványait, szarvas fejeket, belső szerveket, lábakat találtak kiránduló gyerekek Őriszentpéter közelében egy kijelölt turistaút mellett. A véres állati testrészek látványa szinte sokkolta a négy helybeli gyereket.