A NER polip karjai már az állami erdőkre tekeredtek

2022. június 28.

Hírek

A NER vinné az erdőket is a már korábban beharangozott forgatókönyv alapján. Az állami erdőgazdaságok sorsáért aggódnak a szakemberek. Hosszú távú bérbeadásra, koncesszióra utaló jelek látszanak, a nyertesek itt is a kormányközeli vállalkozók lehetnek.

Svédországban 200 farkast lőhetnek ki

2022. május 25.

Hírek

A svéd kormányt bejelentette, hogy a farkasállományuknak több mint a felét kilőné. Ezzel a jelenlegi mintegy 480 fős állomány 170 egyedre csökkenne. Határozatuk sértheti az EU biológiai sokféleségről szóló törvényét.

Semjén Zsolt elmondta a döglött sasok őszödi beszédét

2022. február 17.

Hírek

Ritkán hallható beszédet mondott a Fehova vadász- és horgászkiállítás megnyitóján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A vadászat fideszes arca ugyanis önkritikus hangot ütött meg, és nyilvánosan elismerte, hogy amikor ritka, nagy eszmei értékű ragadozó madarak megmérgezéséről szólnak a hírek, akkor a vadászok a ludasak.

Megelőzési célból is ki lehetne lőni medvéket

2022. február 12.

Hírek

A medveveszélyt megelőző kilövési kvótát vezetne be a román környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztérium. Az erről szóló rendelettervezetet a tárca honlapján bocsátották közvitára.

Természetvédelmi nutria hajtóvadászat

2022. január 19.

Hírek

A Német Vadászszövetség szerint az invazív hódpatkányok veszélyt jelentenek a gátakra, és megsemmisítik a nádasokat, ezért több mint 100 ezer hódpatkányt vadásztak le Németországban.

Még 83 elefánt elejtését engedélyezik Botswanában

2021. december 27.

Hírek

További elefántok kilövése vált lehetővé Botswanában, ahol több évi szünet után áprilisban indult újra a legális elefántvadászat. Az engedélyeket árverésen értékesítik még ebben a hónapban.