Jogot sértett a vadászati kiállítást szervező cég – gyanús pénzmosoda

2022. január 9.

Hírek

Törvényt sértett a vadászati kiállítást szervező állami cég azzal, hogy hamis indokra hivatkozva hátráltatta a hvg.hu közérdekű adatigénylését. A jogsértést megállapító NAIH felszólítására a cég végül válaszolt ugyan, mégis tovább titkolózott. Olyan vállalkozásnak is fizettek, amelynek nincs is nyoma a cégjegyzékben.

Itt az idő a változásra!

2021. november 15.

Hírek

Túléltünk egy újabb klímakonferenciát, melynek eredményességét ma még csak abban mérhetjük le, hogy szerény számítások szerint a Glasgow-t megjárt repülőút során négyszáz repülőgép 13 ezer tonna szén-dioxidot juttatott a légkörbe, többet, mint amennyit 1600 skót lakos egy évben.

Horthy és Kádár után most Semjén a fővadász

2021. október 21.

Hírek

A vadászati világkiállítás a Kádár-rendszer nagy eseményét idézte meg, és joggal: a vadászat akkor, és most is jórészt a politikusok privilégiuma. Vadászatai alapján felrajzolható az elit térképe és kapcsolatrendszere, és ha az űzött vadak felől nézzük, úgy tűnik, a politikai fordulatok ellenére a történelmünk a lényeget tekintve ugyanarról szól. A vadászat zárt, úri sport, amit… Tovább »

Szabadon engedték a vadászati (ál világ) kiállítás tokhalait

2021. október 15.

Hírek

Haltelepítéssel ért véget az Egy a Természettel Vadászati és Természeti (ál világ) kiállítás, melynek díszlet tokhalai Budapestnél kerültek a Dunába. Ide természetes úton aligha jutnának föl a tengerről, a Vaskapu zsilipje miatt.

Konzervvadászat, hataloméhség és perverz trófeavadászat

2021. október 6.

Hírek

Most a kormány, és még sokan csak azért figyelik a természetet, hogy mit lehet belőle kiaknázni, kirabolni, és nekik csak az az érték, amire valamit oda tudnak építeni. Fontos lenne a szemléletváltozás, az hogy a természet önmagában érték, és hagyni kell működni. Az Orbán kormány anyagilag és morálisan is erősen megkérdőjelezhető vadászati (nem világ) kiállítása… Tovább »

Hol épült ki a vadászati hazugsággyár? – Agancsfesztivál

2021. szeptember 30.

Hírek

Más foglal le jelenleg, mint az úrvadászlobbi, amiről szerintem írtam eleget. Egy konferenciát szervezek, ami a környezetünk szennyezőiről szól és annak hatásáról a velünk együtt élő állatokra. Teljesen neutrális az, hogy a számomra fogyaszthatatlan kiállítást sokan vagy kevesen látják. Darvas Béla vélemény cikke.

Lőpor, vérszag, erekció

2021. szeptember 28.

Hírek

Az éjszakába nyúló lapzárták után olykor kukákat borogató vaddisznók mellett visz az utam hazafelé. Némelyik akkora, mint egy dodzsem (nem a kuka; a disznó) – nem rám fenik a fogukat, de azért meg szoktam várni, amíg elvonulnak. A jelenlétük, ugyanúgy, mint a Budapesten kóborló szarvasoké, azt jelzi, hogy a vadászati érdekből túlszaporított vadállomány nem fér… Tovább »

TaxiNERmia, “Tömjén Zsolt” álszent zöldítése és ökoterroristák elleni szónoklata

2021. szeptember 26.

Hírek

Egy a természettel? Taxidermia (halott állatok preparálása) és trófeák faltól falig. Közpénz milliárdok az új fideszes hobbi vadászklikk legitimizálására. A keresztény fővadász Semjén Zsolt szomorú, mert az emberek egyre kevésbé akarnak vadászni. Tegnap nyílt meg az 50 milliárdból felújított budapesti Hungexpon az Egy a természettel c. Nemzetközi Vadászati és Természeti (ál Világ) Kiállítás.  „Kevesek hobbija… Tovább »

A kormány kiemelt szempontnak tekinti a környezetvédelmet

2021. szeptember 26.

Hírek

A kormány kiemelt szempontnak tekinti a környezetvédelmet, így a gazdaság növekedését is fenntartható módon biztosítja – mondta az innovációs és technológiai miniszter tegnap Budapesten, az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti (ál Világ) kiállítás nemzetközi csarnokának megnyitóján. Palkovics László hangsúlyozta, hogy az innováció nem zárja ki a környezetvédelmi szempontokat, hiszen lendületet ad az alkalmazkodáshoz, amit… Tovább »