Nagyon zöld kormányunknak a vadászati érdek fontosabb a természetvédelemnél

2020. november 5.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) nyílt levélben kéri Dr. Nagy István agrárminisztert, hogy vonja vissza a vörös fogoly hazai vadászati célú kibocsátására vonatkozó rendeletet, hiszen az idegenhonos faj jelenléte tovább veszélyeztetheti a hazánkban őshonos és a kipusztulás szélére került szürke foglyot.

Ömlenek a tízmilliárdok a vadászlobbi kiállítására

2020. augusztus 25.

Hírek

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, és “nemzeti fővadász” szerint külföldiek nélkül is lehet egymillió látogató a vadászati világkiállításon. Eddig a Hungexpo felújításába 55 milliárdot fektettek Kovács Zoltán, a vadászati kiállítás és az ahhoz kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos szerint.

Orbáni álom: egymillió látogatót várnak a vadászati világkiállításra

2020. január 29.

Hírek

A kersztény/úri Fidesz KDNP vadászkormány három hét alatt álmodik annyi látogatót, amennyi a Fővárosi Állat- és Növénykertnek egy év alatt szokott összejönni. El is szórnak rá sok-sok tízmilliárdot, amiből talpra lehetne állítani az általuk legyengített természetvédelmet.

Túltolt aranysakál dilemma?

2016. július 14.

Hírek

A falkában vadászó aranysakál dám- és gímszarvasborjút, őzgidát, vadmalacot is elragad, az állatnak ráadásul nincs természetes ellensége, ahol megjelenik, ott visszaszorul a rókaállomány.

Lassan Semjén lesz az új Szent Hubertusz

2016. február 6.

Hírek

Az Év nemzetközi törvényhozója díjat (International Legislator Award) adták át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek az amerikai székhelyű vadászati világszervezet (SCI) Las Vegas-i konvencióján – közölte ma Havasi Bertalan.

FM stratégiai partnerségi és együttműködési megállapodások átadása

2015. július 20.

Helyszín: Budapest, Kossuth Lajos tér 11

Sajtótájékoztatók

 Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár stratégiai partnerségi és együttműködési megállapodásokat ad át szervezetek és szakmai tudományos műhelyek részére.

Erősödik a vadász és erdész lobbi?

2014. november 29.

Hírek

Miközben egyre valószínűbb, hogy tavaszra kivéreztetik a természetvédelmet, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter 26 stratégiai partnerségi megállapodást kötött pl. állattenyésztő, növénytermesztő, és erdészeti szövetségekkel, de partner lett a Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövészek és Vadászok Szövetsége is. Kérdés, hogy a látszatkormányzásnak ez mennyire komolyan veendő része?

Ragadozógazdálkodási modell

2013. május 5.

Hírek

A Vidékfejlesztési Minisztérium a vadászok érdekeinek hűséges kiszolgálója lett. A 2010-es kormányváltás óta mindazon törvények, rendeletek, amelyek a vadászokra nézve addig tabukat és tilalmakat fogalmaztak meg, mára szinte mind megszűntek. A parlament az új alaptörvényben deklarálta elkötelezettségét a Kárpát-medence és hazánk élővilágának megőrzése mellett. Ez egy politikailag és gazdaságilag befolyásos érdekcsoport kizárólagos kiszolgálását jelenti, és… Tovább »

Nyárilúdra nem lövünk. Dehogynem!

2012. január 25.

Hírek

Hamarosan elkészül a megállapodás a természetvédők és a vadászegyletek közreműködésével a védett és vadászható állatfajokról, aminek felülvizsgálatát Semjén Zsolt kezdeményezte. A hvg.hu szerint a korábbi listát csak minimálisan változtatják meg: két récefajt védetté nyilvánítanak, míg a nyárilúd, korlátozásokkal ugyan, de vadászhatóvá válik.