Csányi Sándor és a vadgazdálkodási adatbázisok

2019. november 8.

Hírek

A Szent István Egyetem tradicionális rendezvényét, a Szent István Előadást idén dr. Csányi Sándor professzor, a Vadvilág Megőrzési Intézet igazgatója tiszteletére rendezték meg ma Gödöllőn. Az Egyetem vezetősége minden évben olyan professzort kér fel az ünnepélyes esemény megtartására, akinek kiemelt munkássága és szaktekintélye méltó a Szent István Egyetem küldetéséhez és hagyományaihoz.

Átajzolták Magyarország vadászati térképét

2016. szeptember 20.

Hírek

A jövő év elején hatályba lép az új vadászati törvény, ami alaposan átalakítja a hazai vadászéletet. A részletekről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke beszélt a Magyar Időknek.

A vadászat se legyen a Fidesz martaléka!

2016. február 19.

Hírek

Erőteljes kormányzati részvétellel megkezdődött a 16. FeHoVa, vagyis a Hungexpo fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítása. A színvonalas kiállítás résztvevőinek hangulatára idén rátelepszik a vadgazdálkodás jövője iránti aggodalom. Mészáros Lőrinc belevág a vadászati bizniszbe is.

Csak engedéllyel gyűjthető az agancs!

2016. január 29.

Hírek

Egyre gyakrabban találkozhatunk levetett gímagancsokkal a természetben, hiszen az öreg bikák január végén már elhullathatják koronájukat. A fejdíszeket azonban csak az adott területen vadászatra jogosult szervezet engedélyével szabad összeszedni, ugyanis annak tulajdonát képezik. E nélkül a gyűjtés lopásnak minősül, míg az agancsok felvásárlása orgazdaságnak.

Éjszakai vadásztúra stop egy hónapra

2015. szeptember 7.

Hírek

A Vértesi Erdő Zrt. szeptember 10-től egy hónapig korlátozza az erdőterületek látogatását a Vértesben és a Gerecsében a vadászbalesetek és a vad-gépjármű ütközések elkerülése érdekében.

A közjavak erdeje III.: vadhatás, vadkár, vadvilág megőrzés

2015. július 7.

Hírek

A közelmúltban bocsátották társadalmi véleményezésre az új vadgazdálkodási törvény koncepcióját, mely elérhető a Földművelésügyi Minisztérium honlapján. Központi kérdés, hogy a patás vadfajaink élőhelyre gyakorolt hatásait hogyan értékeljük és a vadgazdálkodás milyen állományszabályozási stratégiát választ. Az új törvény akkor érheti el a célját, ha a leginkább érintett társadalmi csoportok – erdészek, gazdálkodók, természetvédelmi kezelők, vadászok –… Tovább »

A Fidesz-KDNP nem bakot lőne

2015. június 30.

Hírek

Új vadászati törvény koncepcióján dolgozik a kormány, amelynek – ha törvény születik belőle – a legfontosabb következménye az lehet, hogy 20 éves időtávra újraosztják a vadászterületeket. A jövőben a vadászat még inkább a gazdagok kedvtelése lesz.