Vajon mekkora büntetést kapnak majd a primitív környezetszennyezők?

2022. október 21.

Hírek

Több száz liter fáradt olajtól szabadultak meg egy Vas megyei pataknál, sosem lehet helyreállítani a károkat. Egy 41 éves vasi férfi és társa ellen fejezték be a nyomozást a rendőrök. A Sorok patak hídjánál szabadultak meg a fáradt olajos hordóktól és kannáktól.

Vádemelés denevérpusztítás miatt

2022. május 11.

Hírek

Természetkárosításért emelt vádat az ügyészség egy negyvenéves férfi ellen, aki nyolcvanegy denevér életét veszélyeztette. Egy építkezésen megzavarta a denevérek téli álmát, 18 állat pusztult el.

Vádat emeltek több száz fecskefészek leveréséért

2021. június 29.

Hírek

Védett madarak fészkeit verte le költési időszakban az a férfi, akivel szemben természetkárosítás miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség. Az ügyészség közérdekű munka kiszabását indítványozta.

VW csúcsvezetők ellen emelt vádat a német ügyészség

2019. szeptember 24.

Hírek

Piaci manipuláció miatt vádat emelt ma a németországi Braunschweig ügyészsége a Volkswagen (VW) vezérigazgatója és felügyelőbizottsági elnöke, valamint egy korábbi vezérigazgatója ellen a járműgyártó csoport dízelbotrányával összefüggésben. Több százmillió eurós bírságot szabtak ki a Daimlerre

Tolnainé tündöklése

2014. január 6.

Hírek

Haszontalan, illetve el nem készült, de a „köznek” jókora összegekért eladott tanulmányokkal tett szert jókora jövedelemre, megfelelő végzettség és szakértelem nélkül kapott magas állami hivatalt, ott jogra és a tisztességre fittyet hányó kiszolgálója lett a hatalomnak.

Vádat emeltek Tolnai Jánosné ellen

2014. január 3.

Hírek

Vádat emelt az ügyészség egy hűtlen kezelési ügyben a zöldhatóság nemrégiben lemondott vezetője ellen – értesült a Népszabadság. Tolnai Jánosné Szatmári Katalinra, az OKTVF volt vezetőjére a lap szerint letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség.

Vádemelési javaslatot tett földügyekben az NNI

2013. augusztus 28.

Hírek

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) állami földbérleti pályázatok ügyében 41 rendbeli magánokirat-hamisítás gyanújával vádemelési javaslatot tett a Fővárosi Főügyészségnek – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka. Földet a gazdáknak vagy Földet a fideszeseknek?