Csányi Sándor és a vadgazdálkodási adatbázisok

2019. november 8.

Hírek

A Szent István Egyetem tradicionális rendezvényét, a Szent István Előadást idén dr. Csányi Sándor professzor, a Vadvilág Megőrzési Intézet igazgatója tiszteletére rendezték meg ma Gödöllőn. Az Egyetem vezetősége minden évben olyan professzort kér fel az ünnepélyes esemény megtartására, akinek kiemelt munkássága és szaktekintélye méltó a Szent István Egyetem küldetéséhez és hagyományaihoz.

Gondolatok a vadászat létjogosultságáról

2018. március 22.

Hírek

Ma már semmilyen racionális érv nem szól a vadászat és a vadgazdálkodás mellett; az utóbbi, azaz a vadgazdálkodás évtizedek óta csak veszteséget termel, a vadászat pedig erre a veszteséges ágazatra rátelepedve csak arra hivatott, hogy ölni vágyó emberek beteges, eseteként perverz vágyait elégítse ki.

A hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2018

2018. március 20.

Helyszín: 1078 Budapest, István u. 2.

Programok

"A hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2018" című konferenciát a NÉBIH, az Állatorvostudományi Egyetem, az OMVK, az OMVV, az MTA Erdészeti Tudományos Bizottság Vadgazdálkodási Albizottsága és az FM és a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkársága szervezi meg március 20-án.   Időpont: 2018. március 20. (kedd), délelőtt 10 órai kezdettel Helyszín: Állatorvostudományi Egyetem Aula (1078… Tovább »

A vadászat oldalai

2016. november 28.

Hírek

A vadászat komplex tevékenység, amely a vadászható vadállomány fenntartását és hasznosítását egyidejűleg és egymástól elválaszthatatlanul hivatott biztosítani. A vadászat a vad elejtésére irányuló céltudatos tevékenység. Ebből a szempontból tehát a vadászat szakmának tekinthető.

Őzkonferencia az OMVK szervezésében

2016. augusztus 24.

Helyszín: Bugyi Rádai út

Sajtótájékoztatók

Az Országos Magyar Vadászkamara Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága augusztus 24-én „Őz hosszútávon! – Gazdálkodj okosan!” címmel rendez konferenciát hazánk legnagyobb állományú nagyvadfajáról. Az esemény az év egyik kiemelt programja a testület munkájában. Az őzről hasonló szakmai rendezvényt utoljára 2003-ban szerveztek.

Túltolt aranysakál dilemma?

2016. július 14.

Hírek

A falkában vadászó aranysakál dám- és gímszarvasborjút, őzgidát, vadmalacot is elragad, az állatnak ráadásul nincs természetes ellensége, ahol megjelenik, ott visszaszorul a rókaállomány.

Ősszel jöhet az új vadgazdálkodási törvény

2015. augusztus 30.

Hírek

Ősszel szavazhatja meg az országgyűlés az új vadgazdálkodási törvényt, amelynek központjában az ésszerű, reális természetvédelem áll, valamint a tájegységi vadgazdálkodás megteremtése – mondta a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára a Győr-Moson-Sopron megyei Göbös-majorban tartott tegnapi megyei vadásznapon.

Egyeztető fórum a vadgazdálkodási törvény koncepciójáról

2015. július 13.

Helyszín: Budapest, Kossuth tér 11.

Sajtótájékoztatók

 Az Országos Magyar Vadászati Védegylet, az Országos Magyar Vadászkamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által megküldött javaslatok alapján a Földművelésügyi Minisztérium elkészítette az új vadgazdálkodási törvény koncepcióját.

Jön a természetvédelmi intézményrendszer szétverése?

2014. november 6.

Hírek

Várhatóan jövőre egységes jogszabályba foglalják a természetvédelemről és a vadgazdálkodásról szóló törvényt, az új jogszabály 2016-ban léphet életbe. Szakemberek szerint ennek így nincs sok értelme, a hatásai inkább károsak lesznek.