A bozóthús és a koronavírus járvány

2020. április 6.

Hírek

Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben, miután az új koronavírus megjelenését követően a kínai kormányzat a vadhúsok fogyasztására és kereskedelmére is tilalmat vezetett be. Az ENSZ egyik vezetője világszerte betiltaná a vadállatpiacokat.

Tobzoskákról terjedhetett emberre a koronavírus

2020. február 8.

Hírek

Tobzoskák lehettek a Kínában felbukkant új koronavírus, hivatalos nevén a 2019-nCoV köztes hordozói, a fertőzés azokról terjedhetett át emberekre – közölte a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna kínai kutatókra hivatkozva. Kínai és külföldi szakértők a vírus eredeti hordozójának – akárcsak a SARS esetében – a denevéreket tartják.

Gyerekek találták meg a megcsonkított vadakat

2015. január 22.

Hírek

Elejtett vadállatok maradványait, szarvas fejeket, belső szerveket, lábakat találtak kiránduló gyerekek Őriszentpéter közelében egy kijelölt turistaút mellett. A véres állati testrészek látványa szinte sokkolta a négy helybeli gyereket.

Első erdei delikátesz bolt

2014. december 20.

Hírek

Az országban elsőként nyílt erdei delikátesz bolt tegnap Székesfehérváron, a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. üzletében az állami erdőgazdaságok által előállított vadhúsok és erdei termékek vásárolhatók meg.

VIII. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál

2014. szeptember 06.

Helyszín: SOPONYA Ökoturisztikai Központ

Sajtótájékoztatók

Szeretettel és tisztelettel várjuk Önt és munkatársait a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. VIII. Országos Vadgasztronómiai Fesztiválján 2014. szeptember 6-án tartandó sajtótájékoztatóra.

Vészesen fogyatkoznak a madagaszkári makik

2011. december 19.

Hírek

Egy brit-madagaszkári kutatás szerint a hagyományok felrúgása, a kulturális tabuk ledöntése – más tényezők mellett – példátlanul sok maki vesztét okozza Madagaszkáron, ami akár a majmok kihalásához is vezethet.

Bagolygulyás, serpenyős daru

2011. október 19.

Hírek

Hentesbolt helyett az útról szerzi be étkezéseihez a húst egy brit környezetvédő immár 30 éve: elgázolt állatokból készít ételeket magának.