Jön a sünbarát útvonaltervező

2020. szeptember 27.

Hírek

Izgalmas állomásához érkezett idén a 11 éves Vadonleső program: a lakosság által beküldött több ezer adat alapján olyan útvonaltervezőt készítenek, ami az utakon kóborló sünökre is figyelmezteti a sofőröket. A védett tüskések mindennapjaiba és a hazai projekt részleteibe Bakó Botond, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság zoológiai szakreferense és a Vadonleső program szakértője kalauzolja el az… Tovább »

Petesmalom sztárja lett az év emlőse

2020. február 27.

Hírek

A hazánkban őshonos vidra nyerte el a 2020-ban a 7. éve kiosztott Év Emlőse díjat. Idén esett először a választás egy vízhez kötött életmódú ragadozóra, ami egyúttal a vizes élőhelyek védelmének fontosságára is ráirányítja a figyelmet. A nagyközönség a SEFAG Zrt. Lábodi Erdészete közelében lévő Petesmalmi Vidraparkban találkozhat a legkönnyebben az állatokkal.

A nagy tündérrózsa akció

2019. július 1.

Hírek

„Keresd meg, találd meg, dobd át a Vadonlesőre!” A Vadonleső Program egy európai szinten is egyedülálló kampányt indít 2019 nyarán a társadalom bevonásával a természetes vizeinkben élő védett fehér tündérrózsa elterjedésének feltérképezése érdekében.

Segítsd a Vadonlesők munkáját!

2019. május 26.

Hírek

A Vadonleső Program , önkéntesek segítségével, számos védett növény- és állatfajról gyűjt elterjedés adatot, közöttük több az európai közösségben jelentős fajról is.

Idén reflektorfényben az eurázsiai hiúz

2019. március 25.

Hírek

Egész évben számos és nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény népszerűsíti Európa legnagyobb testű macskáját, pályázatok és kulturális programok sokasága várja a természet értékeire fogékony érdeklődőket.

Sokan ismerik, de senki sem látta a természetben 2019 év emlősét

2019. január 6.

Hírek

Füleinek a felső részét régen fülpamatnak hívták. Tavasszal pacsmagol. Erdőben él, ahonnan ki sem nagyon teszi a mancsát. Kölykei, bár már elválasztódnak, de még egy évig az anyjukkal maradnak. Bár őshonos, mégis alig akad olyan honfitársunk, aki személyesen is láthatta volna. Ha az eurázsiai hiúzra tippelt, nyert.

Bőregér az év emlőse

2016. április 7.

Hírek

Együttműködési megállapodást írt alá a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Természettudományi Múzeum. “Az év emlőse a denevér” megmentése és népszerűsítése érdekében többek között meseíró, klipkészítő és képzőművészeti pályázatot, valamint denevérbarát épület programot hirdet az FM most elindított éves tematikus programsorozata.

2016-ban Az Év Emlőse: a denevér!

2016. április 06.

Helyszín: 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.

Sajtótájékoztatók

Ebből az alkalomból a Földművelésügyi Minisztérium Vadonleső Programja és a Magyar Természettudományi Múzeum több szakmai támogató szervezettel karöltve tematikus évet hirdet.

Ürgék és barátaik

2015. november 13.

Hírek

„Ürgék és barátaik” címmel kétnapos családi természetvédelmi kavalkádra várja a látogatókat november 14-15-én a Magyar Természettudományi Múzeum.

Programsorozat az ürge védelmében

2015. március 28.

Hírek

Az idei év emlőse, az ürge megmentése céljával több népszerűsítő, szemléletformáló, ismeretterjesztő rendezvénysorozatot szervez országszerte a Földművelésügyi Minisztérium a Vadonleső program keretében.