Klímavédelmi és levegőtisztasági vállalásokat követel a Greenpeace a főpolgármester-jelöltektől

2019. szeptember 22.

Hírek

A Greenpeace Magyarország nyílt levélben keresi meg az októberi önkormányzati választáson induló főpolgármester-jelölteket, és arra kéri őket, hogy álljanak a budapesti klímavédelmi intézkedések élére, és lépjenek fel a fővárosi légszennyezettség ellen. A környezetvédő szervezet szeptember 30-ig várja a jelöltek konkrét vállalásait, melyeket értékelés után nyilvánosságra hoz, még az önkormányzati választás előtt.

Lopott fával teljesítjük a megújulós energia vállalásunkat

2017. április 18.

Hírek

Magyarország a megújuló energiák területén Európa legjobbjai közé tartozik – nyilatkozta Szabó Zsolt klímaügyekért felelős államtitkár egy március eleji rendezvényen. Sőt annyira jól teljesítünk, hogy 2018-tól már nem a 2020-as, hanem a 2030-as EU célok teljesítésén tudunk dolgozni. A Levegő Munkacsoport is fenntartásokkal fogadta a bejelentést.

Meglepő, de megújulókban nem vagyunk sereghajtók

2017. március 15.

Hírek

Az uniós tagállamok közül már 11 teljesítette a 2020-ra kitűzött célját, miszerint az összes energiafogyasztáson belül 20 százalékra viszi fel a megújulók arányát. Nagy, és érdekes a mezőny szórása. Az alacsonyabb vállalás persze könnyebben teljesíthető.