A nagyvállalati vezetők is félnek a klímaváltozástól

2019. július 11.

Hírek

Egy év alatt alaposan megváltozott, hogy mit tekintenek üzleti szempontból a legnagyobb fenyegetésnek a világ nagy (10 milliárd $ fölötti árbevételű) cégeinek vezérigazgatói. Tavaly még csak a 4. helyre sorolták az üzleti kockázatok között a klímaváltozást, idén azonban már ezt tartják a legnagyobb veszélynek – derült ki a KPMG tanácsadó cég CEO Outlook nevű felméréséből,… Tovább »

Vállalati kibocsátás-csökkentés: itthon hiánycikk

2015. december 15.

Hírek

Véget ért a Párizsi Éghajlatvédelmi Csúcstalálkozó, ahol a kormányzati éghajlatvédelmi felelősség mellett a vállalatok elkötelezettsége is előtérbe került . A WWF Magyarország friss jelentése az 50 legnagyobb hazai vállalat, és az 5-5 legnagyobb bank és biztosító éghajlatváltozással kapcsolatos vállalásait vizsgálta. Mindössze hat vállalat rendelkezik éghajlatvédelmi céllal, és csak két vállalatnak van kibocsátás-csökkentési stratégiája!

Vezető nélkül nem megy…

2015. november 14.

Hírek

A hazai vállalatok 96 százaléka szerint az első számú vezető hiteles példamutatásán múlik egy vállalat valódi fenntarthatósági teljesítménye – derül ki a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) saját felméréséből.

Pályázzon a CSR Hungary Díjra!

2011. szeptember 08. - 2011. október 17.

Helyszín: országos pályázat

Programok

A Vállalati felelősség Díja egy „alulról” jövő kezdeményezés – nem csupán egy nemzetközi modell parafrázisa-, mely támogatásra lelt a társadalom különböző érdekcsoportjainak és a nemzetközi szakmai világ részéről is. Pályázzon 2011. október 17-ig! „Díjazottjaink közül többen nemzetközi szinten is elismerést szereztek a CSR Hungary Díj elnyerése után: az InterContinental Budapest csr tevékenységét nemzetközi csr díjjal… Tovább »