Kóspallagi Tájházi Nap

2019. május 11. - 2019. május 11.

Helyszín: 2625 Kóspallag, Szent István út 35.

Programok

Egy falat tradíció a Börzsöny közepén A Kóspallagi Ökotájház-projekt nagy-nagy szeretettel vár Titeket rendezvényére, melyen számos érdekes és izgalmas programmal találkozhattok. Egynapos eseményünk a leendő kóspallagi ökotájház köré szerveződik, ahol vályogtégla-készítés, kosárfonás, helyi termékes vásár, szakmai előadások, tombola, lovas rönkhúzás és sok egyéb érdekes program vár benneteket! Időpont: 2019. május 11. szombat, 10.00-24.00 Részletes program: 10:00… Tovább »

Megbetegíthet a saját otthonom? Erről a rejtett veszélyforrásról kevesen tudnak

2017. február 16.

Hírek

Napjainkra sajnos az építőipar lett az egyik leg környezetszennyezőbb iparág. Egészen a 20. század elejéig az építőanyagok alapanyagául a helyben található természetes anyagok szolgáltak. Olyan természetes építőanyagok, mint amilyen a fa, vályog, szalma, kender, nád. A világháború utáni gyors újjáépítési kényszer azonban gyökeres változást hozott…

Vályogtábor – szakemberek és kísérletező kedvűeknek

2012. július 09. - 2012. július 15.

Helyszín: Somogyhárságy

Programok

Vályogtégla készítés, kemencerakás, paticsfal építés, figuratív díszítőelemek, vályogház falainak javítása díszítése, hangszerek, kísérletezés a vályoggal, tapasztalatcsere, a vályog sokrétűségének megismerése, ismerkedés egy épülőfélben lévő vályogházzal, ismerkedés a dél-amerikai vályogépítészettel mexikói "ADOBE" specialisták: "Los amigos del adobe" Mirko Weissbach és José Montes (Mexikó), oktatás, tanulás.