Az ipari lobbi legyőzte a svájci környezetvédőket

2019. február 10.

Hírek

A svájciak az építkezésekre szavaztak a természetvédelem helyett. A mai népszavazáson elutasították a zöldek javaslatát, amely befagyasztotta volna az építési területek bővítését városokban.

Drágább lesz ez az orbáni ígéretcunami is

2017. november 3.

Hírek

Várhatóan sokkal többe fog kerülni a Modern Városok Program, mint amivel eddig számoltak – ismerte el a projektért felelős újdonsült miniszter. Kósa Lajos szerint a kormány ismét fontolgatja, hogy egyes állami intézményeket, minisztériumokat vidékre kellene költöztetni, sőt, szerinte a Magyar Néprajzi, vagy a Természettudományi Múzeumot is el lehetne vinni Budapestről.

Kína felhőkarcolókra tervezi saját Városligeteit

2017. február 21.

Hírek

Mint ismeretes, Kína nagyvárosaiban nem igazán érdemes levegőt venni a brutális szmog miatt. Immár a kínai vezetés is belátta, hogy a városi zöldfelületeket drasztikusan növelni kell, így felkérték a felhőkarcolókra vertikális erdőket telepítő építészt, Stefano Boerit, hogy változtassa Nanking szürke városát egy égbe törő zöld dzsungellé.

Láncfűrésszel a zöldeket beszélő Tarlós ellen

2016. október 28.

Hírek

A főpolgármester 3 év alatt tízezer növényt ültetne. Tarlós István 2019-re zöldebb, élhetőbb, jobb levegőjű fővárost szeretne kialakítani. A Városliget kertépítészeti miniszteri biztosa szerint 1,3 hektárral nő a zöld-, 3,8 hektárral a vízfelület. A Ligetvédők és az ellenzéki pártok szerint hiteltelen a kampány és hamisak a számok.

Lemondtak a Horthy-korszak kulisszáinak idétlen visszaépítése miatt

2016. március 18.

Hírek

Lemond tagságáról a budai várnegyed és várpalota felújítását célzó Nemzeti Hauszmann Terv társadalmi testületének három tagja, mert szerintük a kormány folyamatosan figyelmen kívül hagyja a testület véleményét a fejlesztési tervek kialakításakor.

Görög vagy katalán olimpia lenne a magyar?

2016. március 9.

Hírek

Az olimpia városfejlesztési hatásait – különösen szakmai, tehát viszonylag tárgyszerű megközelítésben – igen nehéz előre becsülni. Az olimpia ugyanis olyan magas presztízsű nemzetközi rendezvény, ahol a kandidáló politikusokat mindig erős belpolitikai ambíciók motiválják. Ilyen lehet például a nemzeti büszkeség élénkítése vagy a népszerű közügy hosszú időn át folyamatos napirenden tartása, hogy az elvonja a figyelmet… Tovább »

Egyetemisták a Népligetért

2016. március 8.

Hírek

18 és 25 év közötti egyetemisták jelentkezését várja a ReCity Kiadó Kft. márciusban induló, a Népliget fejlesztésére irányuló “Társszakmák együttműködése a fenntartható városért” c. programjába! A 8 alkalmas műhelymunkára elsősorban építész, tájépítész, szociológus, kertész-, környezet- és településmérnök, formatervező, valamint építőművész hallgatók jelentkezését várják.

A NASA is a városi zöldítést javasolja

2015. szeptember 15.

Hírek

Azok a városnegyedek, ahol a terület 65%-át zöldövezet borítja, 1,3 Celsius-fokkal hűvösebbek, mint az átlaghőmérséklet a városban.

8. Európai kisvárosi kongresszus : Városok és az ökológiai átmenet

2015. szeptember 24.

Helyszín: Budapesti Francia Intézet

Sajtótájékoztatók

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), az Európai Unió Kisvárosainak Szövetsége (EKSZ-CTME), a Budapesti Francia Intézet, a Francia-Magyar Kezdeményezések (INFH) és a Helyi Obszervatórium (LRMI) minden érdeklődőt vár szeptember 24-i közös rendezvényére : Városok és az ökológiai átmenet – Nemzetközi konferencia az energetikai átállás és a klímaváltozás elleni harc lehetőségeiről.

Antizöld a Liget Projekt

2015. augusztus 31.

Hírek

A holland sztárépítész keményen kritizálja a Liget Projektet. Erick van Egeraat félti a Városliget fáit az oda tervezett múzeumoktól. Szerinte nem logikus egy parkba építkezni, mikor van egy félig üres és kihasználatlan városközpontunk.