Az intelligens közlekedési rendszerek kockázatai

2020. szeptember 16.

Hírek

Növekszik a városi lakosság jövedelme, és ez azzal is jár, hogy egyre több a személygépkocsi. A sok autó már alig fér el egymástól, szinte minden talpalatnyi helyet elfoglalnak. A városok vezetői azonban, félve a népszerűtlenségtől, ódzkodnak az autózás korlátozásától. Kapóra jönnek nekik a csúcstechnológiai vállalatok által kínált módszerek, amelyekkel állítólag enyhíthetik a közlekedési dugókat és… Tovább »

KRESZ-módosítást hozhat a járvány

2020. május 6.

Hírek

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa, Révész Máriusz szerint a nehézségek közben is érdemes átgondolni, hogy lehet tovább védeni a gyalogosokat és a kerékpárosokat a KRESZ szabályainak módosításával.

Karácsony keményen belassítaná a budapesti autózást

2020. április 28.

Hírek

Kőkemény javaslatokat fogalmaz meg az az előterjesztés, amit várhatóan április 29-én fogad el Budapest főpolgármestere. Megszűnnének a 70-es sebességhatárok a gyorsutakon a fővárosban, a nem főutakon pedig egységesen 30 km/óra lenne a legnagyobb megengedett sebesség. A gyalogosok, kerékpárosok sokkal biztonságosabban közlekedhetnének, az autósok viszont várhatóan a fejüket fogják majd.

Mitől lesz fenntartható a városi közlekedés?

2016. február 11.

Hírek

Az Európai Parlament (EP) képviselőinek többsége minél zöldebbnek, tisztábbnak szeretné látni a városokat. Nem öncélúan, hanem azért, hogy jó legyen a városlakó európai polgárok életminősége. Ez derül ki abból a határozatból, amelyet 2015 decemberében fogadott el az EP plenáris ülése.

Valóban zöld a zöldövezet? Agglomerációs kérdőjelek

2014. május 15.

Hírek

Az agglomerációba költözők közül sokan rosszul mérik fel az ingázás járulékos költségeinek mértékét, pedig a bejárás anyagi vonzata miatt hosszabb távon akár több millió forinttal is olcsóbb lehet Budapesten maradni.

Környezetkímélő megoldások a városi közlekedésben

2012. december 06.

Helyszín: Budapest, Bécsi út. 96/b

Sajtótájékoztatók

Az Óbudai Zöld Szabadegyetem következő előadása Városi közlekedés témakörben 2012. december 6-án csütörtökön 17-19 óra között a Budapest, Bécsi út 96/b F09 előadóban lesz megtartva.

Ingyenes képzések a hatékony városi közlekedésről

2012. május 07. - 2013. április 18.

Helyszín: Budapest

Programok

Hova építsen egy önkormányzat biciklitárolót? Hogyan népszerűsítsük a közösségi közlekedést? Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad TRANSPORT LEARNING projekt, ahol ingyenes képzéssorozaton nemzetközi és hazai jó példákat mutatunk be a hatékony, energiatakarékos városi közlekedésről. Még nem késő jelentkezni a 2012. május 7-8. között induló képzéssorozatunkra, melyre önkormányzatok, szakmai és civil szervezetek munkatársait várjuk.… Tovább »