Környezeti katasztrófa lett mára a Városliget

2021. december 28.

Hírek

Történelmi bűn, ami a Városligetben történik – véli a területet évek, évtizedek óta féltő gonddal védő lokálpatrióta Garay Klára, a „Városliget barátai” civil közösség megteremtője. Miután egész évben a politika színtere volt a Liget, ezúttal a civil érték képviselőjét kérdezte a hírklikk a zuglói „Central Park” sorsáról. Szerinte ennyi pénzből tíz év alatt a gigaépületek… Tovább »

A Közlekedési Múzeum tervezése már duplája az eredetinek

2017. október 5.

Hírek

Nagyon megdrágult a szerződés, amit a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. kötött a Mérték Építészeti Stúdió Kft-vel a Közlekedési Múzeum tervdokumentációjának elkészítésére: 750 millió forintról 1 024 millióra (vagyis bő egymilliárdra) nőtt – vette észre az uniós közbeszerzési tájékoztatóban a Zoom.hu.

Íme a városligeti PeCsa bontásos blöff

2016. december 3.

Hírek

A Liget Zrt azt állítja, hogy a tervezett Magyar Nemzeti Galéria kisebb lesz, mint a Petőfi Csarnok. Amikor az 5500 nagyobb, mint a 9000. Bardóczi Sándor tájépítész kontra Városliget Zrt.

11 trükk amit a Városliget Ingatlanfejlesztő ZRT alkalmaz a Liget Projektnél

2016. november 27.

Hírek

Egy komoly, és talán még politikai szempontból sem támadható szakmai fórum 5 pontos kiáltványát mutatták be a Greenpeace Magyarország védnöksége alatt. Ebben a városi zöldterületek és zöldfelületek védelméhez szükséges intézményi és jogszabályi feltételeket foglalták össze. Ezzel párhuzamosan a Ligetvédők is megfogalmaztak egy kifejezetten a Városliget beépítésével, illetve a beruházással kapcsolatos kiáltványt.