Ferenc pápa: a természet megváltoztatása és pusztítása az emberiség halálához vezethet!

2019. augusztus 12.

Hírek

A La Stampa olasz napilap augusztus 9-i száma közölte azt az interjút, amelyet ifj. Domenico Agasso készített Ferenc pápával augusztus 6-án a Szent Márta-házban. A Szentatya Európa egységéről, a szuverenizmus és a populizmus veszélyeiről, a migráció megállításáról és az októberi szinódus kapcsán bolygónk jövőjéről, a teremtett világ védelméről beszélt.

A Vatikán is aggódik Donald Trump intézkedései miatt

2017. április 1.

Hírek

A Vatikán aggódik Donald Trump amerikai elnök migrációs, egészségügyi és környezetvédelmi intézkedései miatt – fogalmazott Peter Turkson ghánai bíboros, az Átfogó Emberi Fejlődésért felelős vatikáni hivatal vezetője, hozzátéve, hogy az amerikai katolikus egyház fellépésére számítanak.

Háború dúl Firenze és a McDonald’s között is

2016. november 5.

Hírek

Az olasz városoknak nem kell az amerikai gyorskaja. Helyi rendelkezésekkel igyekeznek útját állni az olaszok a McDonald’s terjeszkedésének. A gyorsétteremláncnak megéri beszállni a versenybe. A Vatikánban nyitandó McDonald’s ellenzői közé a Szentszék bíborosai is beszálltak.

Ferenc pápa környezetvédelmi enciklikája

2015. június 10.

Hírek

A Szent Ferenc által írt Naphimnusz legismertebb verssoráról kapta címét Ferenc pápa második enciklikája, amelynek témája a teremtett világ védelme – közölte ma a Vatikán. Ferenc pápa enciklikáját június 18-án mutatják be a Vatikánban. Az olasz nyelvű szöveggel egy időben közlik a francia, angol, német, spanyol és portugál fordítást.

Pápai enciklika a környezetvédelemről

2014. május 24.

Hírek

A klímaváltozás, a környezet védelme és ezeknek a szegénységre gyakorolt hatása lesz a témája Ferenc pápa következő enciklikájának , amely hét-nyolc hónap múlva jelenik meg – írta a La Stampa olasz napilap.