Miért gyűlöli a Fidesz a fákat?

2019. május 10.

Hírek

A madarak és fák napján szembe kell néznünk a ténnyel: Magyarországon jelenleg a klímaváltozás mellett a legnagyobb veszélyt a fákra a Fidesz jelenti.

Az MVM letiltatta volna a paksi beruházást ellenző honlapokat

2017. október 3.

Hírek

Megtiltotta volna az MVM, hogy két, a paksi bővítést kritizáló honlapot hozzanak létre – adta hírül a Társaság a Szabadságjogokért. Az MVM-nek az nem tetszett, hogy egy magánszemély lefoglalta a stopaks.hu és a nopaks.hu domaint.

A sportkormányfő értékrendje

2017. június 10.

Hírek

Mikor hallotta a kedves olvasó a kormánytól utoljára azt az érvet, amit most a metrófelújításra mondanak, hogy „nincs rá pénz”? Ritkán emlegetik, de olyankor mindig nagyot szól. Az eredeti, 2010-es választási és kormányprogramban (amelyhez 2014-ben csak annyit tettek hozzá, hogy folytatjuk), ha még emlékszünk, egyetlen szó sem esett a profi sport állami finanszírozásáról, aztán valahogy… Tovább »

De mi lesz a mókusokkal? – Nyílt levél Baán Lászlóhoz

2016. március 21.

Hírek

Hónapok óta azon töröm a fejem, hogyan adhatta és miért a nevét ehhez a merénylethez. Hogyan vállalhatta, hogy miniszteri biztosa lesz ennek a tervnek, amelynek nyilvánvaló célja, hogy hazánk jelenlegi urai elfoglalhassák a Várat? Csak hallgatom, ahogy beszél különféle brandekről – a brand szó különösen kedves önnek – új turisztikai arculatról, szédítő bevételekről, növekvő zöld… Tovább »

Te mire költenéd Paks 2 4000 milliárdját?

2015. július 20.

Hírek

Te mire szórnád el a PaksII-re szánt pénzt? Az Energiaklub stábja megkérdezte a fesztiválozó egyetemistákat, hogy mire fordítanák azt a közel 4000 milliárd forintot, amit az új paksi atomerőműre tervez elkölteni a kormány. Íme a válaszok színes palettája.

Civilek a haza védelmében

2014. október 23.

Hírek

Szörnyű következményei lehetnek, ha a hatalmon lévők kényük-kedvük szerint változtatják a játékszabályokat. A civilek elleni támadások a még működő ellensúlyok leépítésének kísérlete. A korlátok nélküli kormányzás pedig mindenkit kiszolgáltatottá tesz.

Véleményezhetők a Natura 2000 területek készülő fenntartási tervei

2014. augusztus 3.

Hírek

Az ország számos pontján készülnek jelenleg Natura 2000 területekre vonatkozó fenntartási tervek, amelyek többsége a napokban válik véleményezhetővé. A gazdálkodók, földbérlők, tulajdonosok és egyéb érintettek most ismerhetik meg a tervek tartalmait és tehetnek javaslatokat, észrevételeket falufórumokon, terepbejárásokon, vagy akár postai úton is.

A fák után a civil részvételt is kivágták

2013. május 7.

Hírek

Friss az élmény, hogy a Kossuth tér rendezésével kapcsolatos munkák, a tér brutális legyalulása, a fák kiirtása a lakosság és a civil szervezetek véleményének teljes figyelmen kívül hagyásával történt. Az ügyben tiltakozó civil szervezetek ügyféli jogállást sem kaptak a környezetvédelmi engedélyezési eljárásban, amiről pedig még az ügyészség is megállapította, hogy jogellenes volt.

Bécsben működik a várostervezés

2012. június 9.

Hírek

Az elkövetkező néhány évben átszállóhely helyett élhető városrésszé alakítják a Schwedenplatzot és a szomszédos Morzinplatzot Bécsben. A városvezetés a lakók ötleteire és véleményére is számít.