Ökológiai folyosó közepén vezetnék át a gödi Samsung-gyárat is kiszolgáló új főutat

2022. március 3.

Hírek

Páratlan értékű természetvédelmi területet veszélyeztetne az a 18 kilométeres útszakasz, amit az M3-as autópálya és az M2-es autóút között kíván megépíteni a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Ezt állítják azok a fóti és mogyoródi lakosok, akik petícióval tiltakoznak az összekötő út, szerintük természetromboló, nyomvonala ellen. Az útépítésnek ugyanakkor sok veresegyházi és csomádi lakos örül, mert meggyorsítaná… Tovább »

Medve a Kertben

2020. június 26. - 2020. december 31.

Helyszín: Vácrátót, Veresegyháza

Programok

Vadonatúj programokkal és kedvezménnyel várja a látogatókat az ország két jelentős öko-turisztikai célpontja a Veresegyházi Medveotthon és a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert.

Természetvédelmi sikerek Szadán

2019. június 12.

Hírek

A veresegyházi Tavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület által vezetett Lápi Élőhely-fejlesztési Mintaprogram (2008-) célja a ritka őshonos lápi növények és halak védelme, illetve hazai állományaik gyarapítása.

Budapesten a Nemzetközi Geotermális Egyesület Igazgatótanácsa

2019. május 21.

Hírek

Néhány nappal ezelőtt, május 10-12. között Budapesten tartotta igazgatótanácsi ülését a Nemzetközi Geotermális Egyesület (International Geothermal Association, IGA). A szervezet vezetősége a Magyar Geotermális Egyesület (MGtE) meghívására érkezett a fővárosba.

Mintaprogram ritkuló lápi növényeink megmentésére

2018. június 28.

Hírek

A veresegyházi Tavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület a Lápi Élőhely-fejlesztési Mintaprogram keretében 2016-tól végez kísérleteket a gyilkos csomorika (Cicuta virosa) és a mocsári kocsord (Peucedanum palustre) megmentése érdekében.

Veresegyház láncfűrésszel ünnepli a Madarak és Fák Napját!

2015. május 7.

Hírek

2015. május 6-án Veresegyház Város jegyzője azonnali hatállyal elrendelte 14 db. zömében középkorú, 40 év körüli fűzfa és 1 db. fiatal nyárfa kivágását a Pamut-tó partján. A határozat szerint mindössze 2 db. fűzfa menekül meg a fűrészek elől.

Végveszélyben a pamut-tavi fák

2015. március 25.

Hírek

A veresegyházi Pamut-tó kezelője, a Pamutipari Horgász Egyesület 2015. március 12-én engedélyt kapott Veresegyház Önkormányzatától 28 db., 20-50 cm törzsátmérőjű nyárfa kivágására a Pamut-tó nyugati partján. Március 22-én beindultak a fűrészek. A Tavirózsa Egyesület szakvéleménye a megkezdett és folytatásra tervezett fakivágások kapcsán.

Ipari szennyvíz a veresegyházi tavakban

2014. november 24.

Helyszín: Veresegyház

Sajtótájékoztatók

Tisztelt szerkesztők, újságírók! Tisztelettel meghívjuk Önöket a 2014 11.24-én 10.00-kor a veresegyházi vasútállomásról induló reggelivel egybekötött sajtótájékoztatóra, ami a veresegyházi tavakat sújtó környezetszennyezés halaszthatatlan problémáira hívja fel a figyelmet.