160 éve született Laczkó Dezső!

2020. július 22.

Hírek

Laczkó Dezső, a hazai természettudományok egyik nagy alakja 1860 július 22.-én született Trencsén. Pályafutása során számos munkát végzett, többek között középiskolai tanárként dolgozott az ország több városában is. 1877-ben belépett a kegyes tanító rendbe, majd 1886-ban földrajz-természetrajz szakos tanári oklevelet szerzett a Budapesti Tudományegyetem bölcsészkarán.

Lila csődtömeget csinált a tömegközlekedésből Veszprém fideszes vezetése

2019. november 27.

Hírek

Óriási bukás lett a helyi tömegközlekedés átalakításából Veszprémben – akkora, hogy padlóra küldte a város költségvetését. A fideszes vezetés tavaly úgy vágott bele a projektbe, hogy megmutatják a többi megyeszékhelynek, hogyan kell önkormányzati menedzselésben megoldani a buszos közlekedést – írta a 24.hu.

Óvodások feje fölül vágták ki a ligetet

2019. október 12.

Hírek

Veszprém egyik legszebb, erdős, ligetes óvodája volt az Egry úti. Volt, mert a napokban megkezdődött az elavult pavilonok régóta ígért felújítása, amelyhez, úgy tűnik, szükségképpen hozzátartozik a tarvágás.

A veszprémi Bakonyi Ház lett az Év tájháza

2019. szeptember 30.

Hírek

A veszprémi Bakonyi Ház nyerte el a 2019-es Év tájháza díjat a Magyarországi Tájházak Szövetsége XVII. Országos Szakmai Konferenciáján és Találkozóján.

Ez a társasház önellátó a napelemeivel

2017. április 11.

Hírek

Tíz éven belül megtérülhet az a fejlesztés, amelynek keretében az egyik veszprémi hétemeletes társasház oldalára telepítettek több mint nyolcvan napelemet.

Fenntartható-e a fenntarthatatlan? – fórum

2015. június 23.

Helyszín: Veszprém

Sajtótájékoztatók

 A fenntarthatóság megvalósulása és megvalósíthatósága. Megvalósítható a fenntarthatóság? Fenn tudjuk tartani a bolygónkat és vele együtt a civilizációt? Fenntartható-e a fenntarthatatlan?

Új csimpánzok Veszprémben

2015. április 4.

Hírek

A fajkoordinátorok javaslatára két új csimpánz érkezett a Veszprémi Állatkertbe, ahol ezentúl egy közép-afrikai csimpánzcsapat lesz látható – közölte Török László igazgató.

Tovább fejlesztik a veszprémi zoo-t

2014. december 25.

Hírek

A fóka és a pingvinmedence benépesítésével folytatódik jövőre a veszprémi állatkert eddigi legnagyobb szabású fejlesztése, amelynek keretében idén adták át az elefántparkot, az orrszarvúházat és a madárröpdét.

Készen vegetál a veszprémi naperőmű

2014. január 7.

Hírek

Befejeződött a veszprémi naperőmű kivitelezése, a környéken egyedülálló napelempark közel 400 milliós beruházással 6800 négyzetméteren jött létre a megyeszékhely külterületén – közölte a beruházó HNS-Sun Kft.

Óriási fejlesztések a veszprémi állatkertben

2013. december 29.

Hírek

A veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark a fennállása óta legnagyobb és leglátványosabb fejlesztéssorozatra készül – mondta Török László igazgató.