Nagy “klímapofon” vár Magyarországra

2021. június 9.

Hírek

Egy friss becslés szerint a világ országainak jelenlegi klímavédelmi vállalásai alapján a Föld légkörének átlaghőmérséklete 2,6 Celsius-fokkal emelkedhet az ipari társadalom megjelenése előtti értékhez képest. Ez 2050-re 0,7-8,6 százalékot radírozhat le a magyar GDP-ből attól függően, mekkora szerepet játszanak az ismeretlen tényezők.

Így csúsztat Aszódi Attila és a kormánymédia

2017. október 10.

Hírek

Valótlant állít az illetékes államtitkár: Paks 2 várhatóan nem lesz nyereséges. Vajon a beruházásért felelős államtitkár “csak” nem érti a belső megtérülési ráta fogalmát, vagy netán szándékosan magyarázza félre a témában közölt anyagokat?

Ennyit az olimpiáról: lerohad a Maracana Stadion

2017. január 28.

Hírek

A 2014-es labdarúgó VB döntőjének, és a tavalyi riói olimpia nyitó- és záróünnepségének is helyet adó aréna üzemeltetője 273 millió forintnyi tartozást halmozott fel, ezért a szolgáltató lekapcsolta az áramot, így teljes sötétségbe borítva a stadiont, amelyben amúgy a futballpálya talaja kiszáradt, a gyep kikopott. A lelátók 80 ezer székéből 7 ezer hiányzik. Hajrá budapesti… Tovább »

Óriásit bukott Rio az olimpiával. Kell nekünk ötkarikás pénznyelő?

2016. október 24.

Hírek

Gazdasági előnyök helyett 10 milliárd dollárt bukhatott Rio az idei olimpiával, ami még inkább a csőd felé lökte a Standard & Poor’s által már a záróünnepség után jelentősen leminősített várost. Annak ellenére, hogy Rio júniusban gyorssegélyt kapott a szövetségi költségvetésből, úszik az adósságban – írta a Világgazdaság.

Százmilliárdot buktunk az évszázad üzletén

2016. július 29.

Hírek

Még mindig 108,4 milliárd forintos – nem realizált veszteséget görget maga előtt az állam, amit a Mol részvényeken szenvedett el. A Mol Nyrt. 21,2 százalékát öt évvel ezelőtt vette meg a magyar állam az orosz Szurgutnyeftyegáztól.

Óriási veszteség a Shellnél

2015. október 31.

Hírek

A Royal Dutch Shell egy évtizede nem látott veszteségről számolt be harmadik negyedéves gyorsjelentésében. A társaság elsősorban a sorvadó olajárakra hivatkozik jelentésében, mely gyengébb lett az elemzők várakozásainál. Az olcsó olaj miatt leminősítették Szaúd-Arábiát.

600 milliárdos bukta az Eon földgáz-nagykereskedő megvásárlása

2014. augusztus 13.

Hírek

Másfél évvel ezelőtt indított pert az atlatszo.hu a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen, hogy megismerhesse az állami tulajdonú Magyar Villamos Műveknek az Eon földgáz-nagykereskedő és a földgáztározók megvásárlásáról döntő közgyűlésére kiadott mandátumot és az azt megalapozó előterjesztéseket. Mint az adatokból kiderült, erre is ráfizettünk.