Megújul a tavi viharjelzés

2017. március 29.

Hírek

Április 1-jén, szombaton elindul az országos viharjelző rendszer működése az ország négy nagy taván. Leddel fogják bevilágítani a Balatont a tó közepén. Online nézhetjük majd a siófoki vihart.

Védett hársfákat vágtak ki a Balatonnál

2016. március 16.

Hírek

Rendőrségi feljelentést tett az Országos Meteorológiai Szolgálat, és a siófoki önkormányzat is hasonló lépésre készül, mert két védett fát kivágtak a siófoki obszervatórium szomszédságában lévő telken. A másodfokú építési hatóság többek közt ezekre a fákra hivatkozva tagadta meg februárban egy építési engedély kiadását.

Befalazzák a balatoni viharjelzést?

2015. december 17.

Hírek

Alapjaiban veszélyezteti a Balatoni Viharjelző Obszervatórium munkáját, hogy engedélyt adtak egy magánépítkezésre a szomszédságában. Az Országos Meteorológiai Szolgálat fellebbezett az engedély kiadása ellen. A mérési pontatlanságok miatt elmaradó vagy hibás viharjelzések életveszélyt jelenthetnek a balatoni fürdőzőknek, horgászoknak, hajósoknak.

Figyelmeztetés már a zivatarok miatt is

2013. augusztus 9.

Hírek

Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében másodfokúra emelték a várható heves zivatar miatti figyelmeztetést, miközben a hőség miatt az ország nagy részében harmadfokú figyelmeztetés van érvényben.

Indul a viharjelző szolgálat a Balatonra a Velencei- Tisza- és a Fertő-tavakra

2013. március 28.

Hírek

2013. április 1-jétől megkezdődik a tavi viharjelzési szezon, amely október 31-ig tart. A viharjelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Siófoki Viharelőrejelző Obszervatóriumából adják ki (Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó ). A Balaton viharjelzési szempontból három medencére osztható: a Keszthelytől Badacsonyig tartó nyugati, a Badacsonytól Tihanyig tartó középső, és a tihanyi szorostól keletre lévő keleti medencére.

Vészvillogás a viharjelző szolgáltatásban

2011. október 29.

Hírek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke szerint a jövő évi költségvetésük – ha a jelenleg tervek nem változnak – nagy valószínűséggel nem teszi lehetővé, hogy jövőre az ország mind a négy, turisztikailag frekventált tavánál, a kívánatos időszakban üzemelhessenek a viharjelző rendszerek.