Megfelelő világítás a komfortos otthonért

2021. május 11.

Hírek

Az otthonosság érzéséhez a lakás egyes helyiségeiben a világítás sokat hozzátesz. A kicsi ablakkal rendelkező, netán ablak nélküli helyiségek megvilágítása még fontosabb. Érdemes ezért körültekintően megválasztania, milyen világítást, milyen lámpákat használ otthonában.

Újrahasználat a világítástechnikában. Készen állunk rá?

2021. február 10.

Hírek

Magyarországon csak lámpatestből 4-5 millió darab kerül forgalomba évente, ennek kb. a 10 %-át gyűjtjük be, és hasznosítjuk. Az Electro-Coord Magyarország konferenciája az e-hulladékokról, az újrahasználatról, az újrahasznosításról, a szemléletformáló és Újrahasználati Központokról.

2021-ben is megszervezzük a LED konferenciát – de másként

2021. február 16. - 2021. március 16.

Helyszín: internet - virtuális tér

Programok

A LED konferencia a Világítástechnikai Társaság legnagyobb évente megrendezett szakmai fóruma, amelyet tavaly februárban még 270 résztvevővel tartottuk meg az Óbudai Egyetemen. Az idén, a világjárvány miatt nincs lehetőség a személyes találkozóra, de a szakmai élet nem állhat le, alkalmazkodunk a rendkívüli helyzethez, ezért webináriumok formájában online rendezzük meg a XII. LED konferenciát.

Fontos szempontok a fürdőszobák hatékony megvilágításához

2020. április 9.

Hírek

A fürdőszobai világítás megvalósításánál a praktikum és a hangulatos kivitel mellett a biztonságnak legalább akkora szerepe van. A cikk keretei között igyekszünk rámutatni a fürdőben uralkodó fényviszonyok optimális megoldásaira a funkcionalitás, esztétikum, illetve a személyvédelem aspektusából is. A természetes és mesterséges fények megfelelő aránya Függetlenül attól, hogy a fürdőszobához kapcsolódó ablakon keresztül mennyi természetes fény… Tovább »

Fenntarthatóság és környezettudatosság a világítástechnikában – XI. LED konferencia

2020. február 05. - 2020. február 06.

Helyszín: Óbudai Egyetem, 1034 Budapest, Bécsi út 96/B.

Programok

Már most jelentkezzen a XI. LED konferenciára! A Világítástechnikai Társaság nyugdíjas tagjainak, a nappali tagozatos, aktív jogviszonnyal rendelkező diákoknak, az oktatási intézmények tanárainak / kutatóinak, illetve az önkormányzatok műszaki osztályán világítástechnikai munkakörben tevékenykedő szakembereknek kihagyhatatlan ajánlat! Bruttó 2000 Ft, 2 nap teljes körű részvétellel, mely az étkezést is tartalmazza. A kedvezményt a szervezők korlátozott létszámnak… Tovább »

Életterünk kialakítása a természetesség jegyében

2019. május 20.

Hírek

Életünk nagy részét négy fal között töltjük. Egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hogy milyen mennyiségű természetes és mesterséges fény vesz minket körül, vagy hogy a környezetünk és berendezésünk színei milyenek.

Fény nemzetközi napja + 50. Közvilágítási Ankét

2019. május 16. - 2019. május 16.

Helyszín: Hajdúszoboszló, Béke Hotel

Programok

MEGHÍVÓ  Sajtótájékoztatóra és ismeretterjesztő programra  a Fény Nemzetközi Napja és az 50. Közvilágítási Ankét alkalmából Helyszín: Hajdúszoboszló, Béke**** Hotel – különterem Időpont: 2019.május 16. 10.00 – 12.00 Ebben az évben, a hazai világítási szakma két fontos eseménye egybeesik: a Fény nemzetközi napja és az 50. Közvilágítási Ankét. A világítástechnika interdiszciplináris tudományként szoros kapcsolatban van a… Tovább »

X. LED konferencia – Intelligens világítás – mikor lesz az áttörés?…

2019. február 05. - 2019. február 06.

Helyszín: Budapest Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont

Programok

Az MME  Világítástechnikai Társaság 2019. február 5–6-án rendezi meg a X. LED KONFERENCIÁT a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban. A konferencia mottója:  Intelligens világítás – mikor lesz az áttörés?… A digitális infrastruktúra összekapcsolása a LED világítással számos előnyt kínál a felhasználók és az üzemeltetők számára. A piaci előrejelzések szerint az intelligens világítás piaca évente 20%-kal fog… Tovább »

Energiatakarékosság és egészség, avagy megvakít-e a LED-fény?

2019. január 13.

Hírek

Tényleg LED izzót kell kérnünk a boltban? Milyen hatásai vannak a LED-eknek az emberi szervezetre, a szemre? Az utóbbi években több olyan tanulmány jelent meg, amely a LED-fényt összefüggésbe hozta retinakárosodással, ill. az alvás-ébrenlét ciklus megzavarásával, mely a LED-fény gyakran magas kék komponensének tulajdonítható. Mennyire valós ez a veszély?