Mire jó az OKOS FÉNYEK OTTHONA?

2023. szeptember 22.

Hírek

2023 szeptember 19-én megnyílt a LEDVANCE első közép-kelet-európai bemutatóterme, egy egyedülálló, inspiráló, okos stúdiólakás, mely a legkorszerűbb SMART+ fényforrások és lámpák világába vezeti be a Haluxvill villamossági szaküzletbe érkező ügyfeleket, lakberendezőket és vásárlókat a környezettudatos, gazdaságos és ízléses világítási megoldásokon keresztül. A letisztult stílusú otthonná berendezett bemutatóterem és a benne található termékkínálat tökéletesen visszaadja azt… Tovább »

Hogyan válasszuk ki a megfelelő izzót? Erre emlékezned kell!

2023. május 8.

Hírek

Néhány évvel ezelőttig a hagyományos wolfram izzókat főleg lakásokban használták. Napjainkban már inkább olyan megoldásokhoz nyúlunk, amelyek megfelelő világítást biztosítanak, egyben energiatakarékosak is. Az ilyen termékek nagy választéka gyakran megnehezíti a döntést. Ha nem tudod pontosan, milyen típusú izzót válassz, ez a cikk biztosan segít!

XIV. LED Konferencia

2023. január 31. - 2023. február 01.

Helyszín: Óbudai Egyetemen Bécsi út 96

Programok

Idén 14. alkalommal rendezi meg a Világítástechnikai Társaság a LED Konferenciát.

Helyezze más megvilágításba a dolgokat a megfelelő lámpatesttel

2022. október 8.

Hírek

Az előttünk lévő korokban megoldották az alapvető világítást gyertyákkal, valamint a természet rendjéhez igazodva nappal keltek, majd feküdtek az emberek. Ma már el sem tudnánk képzelni a világítástól mentes életet, hiszen van, hogy éjszakába nyúlóan végzünk egy-egy feladatot, amely gyertyafénynél kivitelezhetetlen és felettébb kényelmetlen lenne. A világítás azonban akkor a legjobb, ha irányított és pont… Tovább »

Zöld hét 2022/25 Az álhírektől a jövő minisztériumáig

2022. június 24.

Hírek

Hírháttér sorozatunk 10. részének témái: Letennéd az autót 800 forintos üzemanyagárnál? Egyre őrültebb árak alakulnak ki az árampiacon – határ a csillagos ég? A villanykörtéket követik a fénycsövek – kivonják őket a forgalomból. Nem árt a kék fény elleni védelem, de felesleges rettegni a képernyőktől. A jövő minisztériuma. Sci-fi vagy szomorú jövőkép? Este is termelő… Tovább »

Végleg eltűnnek a fénycsövek

2022. május 30.

Hírek

2023-tól több lépcsőben megszüntetik a fénycsövek, kompakt fénycsövek és egyéb kisülőlámpák gyártását és forgalmazását az EU területén, természetesen a meglévő raktárkészletek még kiárusíthatók lesznek. Hasonló folyamatot élhettünk meg az elmúlt bő egy évtizedben az izzólámpák és halogénizzók kivonásával kapcsolatban, ugyanakkor lényegi különbségek is vannak.

Okos IR (infra) világítás RGB LED szalagokkal

2021. november 9.

Hírek

Az IR infra, vagy az infrared RGB világító szalagokat széles körben lehet alkalmazni. A világítás mind fiziológiai, mind pszichológiai szempontból hatással van ránk. Néha természetesnek vesszük, pedig mindenhol ott van körülöttünk. Az üzletekben, munkahelyeken, éttermekben és a saját otthonunkban a villanykapcsoló megnyomásával fényárt teremthetünk, amely befolyásolhatja a hangulatunkat. Míg a természetes fényt csak korlátozottan tudjuk… Tovább »

Tekerj te is LED izzót az állólámpába!

2021. november 1.

Hírek

Állólámpát szeretnél vásárolni a nappalidba vagy a hálószobádba? Szeretnéd, ha az egyedi, hangulatos, modern és trendi lenne? Akkor ne csak a külsőségekre figyelj, hanem arra is, hogy fényforrásként LED izzót tekerj bele. Miért? Most kiderül…

Egy városi gyaloghíd, amin este nem ajánlott átmenni

2021. szeptember 27.

Hírek

A  kaposvári gyalogos híd jelentős közpénzből “sufnituniggal” készült. Egy szakmaiságot teljesen nélkülöző megoldás jelentős káros környezeti hatással, a Zselici Csillagoségbolt-park közelében. A hídon sétáló személyek számára a cirkadián ritmust szabályozó hormon, a melatonin termelésének elnyomásáért felelős fénymennyiség ötszázszorosa annak, amit szabványos és megfelelően választott színű világítással elérhettek volna.

Megfelelő világítás a komfortos otthonért

2021. május 11.

Hírek

Az otthonosság érzéséhez a lakás egyes helyiségeiben a világítás sokat hozzátesz. A kicsi ablakkal rendelkező, netán ablak nélküli helyiségek megvilágítása még fontosabb. Érdemes ezért körültekintően megválasztania, milyen világítást, milyen lámpákat használ otthonában.