Fontos szempontok a fürdőszobák hatékony megvilágításához

2020. április 9.

Hírek

A fürdőszobai világítás megvalósításánál a praktikum és a hangulatos kivitel mellett a biztonságnak legalább akkora szerepe van. A cikk keretei között igyekszünk rámutatni a fürdőben uralkodó fényviszonyok optimális megoldásaira a funkcionalitás, esztétikum, illetve a személyvédelem aspektusából is. A természetes és mesterséges fények megfelelő aránya Függetlenül attól, hogy a fürdőszobához kapcsolódó ablakon keresztül mennyi természetes fény… Tovább »

Fenntarthatóság és környezettudatosság a világítástechnikában – XI. LED konferencia

2020. február 05. - 2020. február 06.

Helyszín: Óbudai Egyetem, 1034 Budapest, Bécsi út 96/B.

Programok

Már most jelentkezzen a XI. LED konferenciára! A Világítástechnikai Társaság nyugdíjas tagjainak, a nappali tagozatos, aktív jogviszonnyal rendelkező diákoknak, az oktatási intézmények tanárainak / kutatóinak, illetve az önkormányzatok műszaki osztályán világítástechnikai munkakörben tevékenykedő szakembereknek kihagyhatatlan ajánlat! Bruttó 2000 Ft, 2 nap teljes körű részvétellel, mely az étkezést is tartalmazza. A kedvezményt a szervezők korlátozott létszámnak… Tovább »

Életterünk kialakítása a természetesség jegyében

2019. május 20.

Hírek

Életünk nagy részét négy fal között töltjük. Egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hogy milyen mennyiségű természetes és mesterséges fény vesz minket körül, vagy hogy a környezetünk és berendezésünk színei milyenek.

Fény nemzetközi napja + 50. Közvilágítási Ankét

2019. május 16. - 2019. május 16.

Helyszín: Hajdúszoboszló, Béke Hotel

Programok

MEGHÍVÓ  Sajtótájékoztatóra és ismeretterjesztő programra  a Fény Nemzetközi Napja és az 50. Közvilágítási Ankét alkalmából Helyszín: Hajdúszoboszló, Béke**** Hotel – különterem Időpont: 2019.május 16. 10.00 – 12.00 Ebben az évben, a hazai világítási szakma két fontos eseménye egybeesik: a Fény nemzetközi napja és az 50. Közvilágítási Ankét. A világítástechnika interdiszciplináris tudományként szoros kapcsolatban van a… Tovább »

X. LED konferencia – Intelligens világítás – mikor lesz az áttörés?…

2019. február 05. - 2019. február 06.

Helyszín: Budapest Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont

Programok

Az MME  Világítástechnikai Társaság 2019. február 5–6-án rendezi meg a X. LED KONFERENCIÁT a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban. A konferencia mottója:  Intelligens világítás – mikor lesz az áttörés?… A digitális infrastruktúra összekapcsolása a LED világítással számos előnyt kínál a felhasználók és az üzemeltetők számára. A piaci előrejelzések szerint az intelligens világítás piaca évente 20%-kal fog… Tovább »

Energiatakarékosság és egészség, avagy megvakít-e a LED-fény?

2019. január 13.

Hírek

Tényleg LED izzót kell kérnünk a boltban? Milyen hatásai vannak a LED-eknek az emberi szervezetre, a szemre? Az utóbbi években több olyan tanulmány jelent meg, amely a LED-fényt összefüggésbe hozta retinakárosodással, ill. az alvás-ébrenlét ciklus megzavarásával, mely a LED-fény gyakran magas kék komponensének tulajdonítható. Mennyire valós ez a veszély?

Uniós pénzből környezetbarát közvilágítás Bárdudvarnokon és Répáshután

2018. december 20.

Hírek

A legújabb kutatások szerint a hideg fehér világítás káros a környezetre és az emberi egészségre. Ezért az új közvilágítás tervezésénél elsődleges szempont volt, hogy csak meleg fehér fényt bocsásson ki. Ráadásul, a mellékutakon 22 óra után a világítás gyengül egy kicsit és ekkor a már a biológiai szempontból legoptimálisabb borostyán sárga fénnyel világítanak csak, mely… Tovább »

Fény derül az igazságra, égő, de milyen égő?

2018. szeptember 23.

Hírek

Uniós szabályozás értelmében szeptembertől megszűnt a halogén izzók gyártása és importja az EU területén belül. A szabályozás célja a háztartások energiahatékonyságának növelése, így a környezetterhelés csökkentése. A fogyasztók jól járnak, ugyanis 1-2 év alatt megtérül az energiatakarékos izzó.

Mától kivezetik a boltokból a halogénizzókat

2018. szeptember 1.

Hírek

A magyar piacon mintegy 20 százalékot képviselhet a halogéntermékek aránya, amelyeket szeptember 1-je után ki kell vezetni a piacról. A halogénizzók helyett a LED-es technológiát kell alkalmazni, a raktáron lévő készletet azonban még lehet értékesíteni.

XLIX. Közvilágítási Ankét

2018. május 17. - 2018. május 18.

Helyszín: Mórahalom, Milleneumi sétány 4-6.

Programok

A Világítástechnikai Társaság és a Nemzeti Közművek társszervezésében 2018. május 17-18-án  XLIX. Közvilágítási Ankét Mórahalom A konferencia helyszíne: COLOSSEUM HOTEL**** 6782 Mórahalom, Milleneumi sétány 4-6. A Nemzeti Közműszolgáltatóval közösen szervezett 2018. évi Közvilágítási Ankét újdonsága, hogy a szokásos széles körű szakmai közönség mellett nyit az Önkormányzatok felé is, hiszen a település közvilágítása az egyik fontos… Tovább »