Egész Európa megszenvedi a francia atomerőműpark elöregedését

2022. február 9.

Hírek

Megint nagyot emelkedtek a villamosenergia-árak Európában, mivel Franciaországban a tervezettnél jóval kevesebb áramot tudtak előállítani az elmúlt hetekben. Az elöregedő francia atomerőmű-parkot egyre többször kell karbantartani, és a sokszor heteken át tartó leállások miatt nem tudják biztosítani azt a mennyiségű áramot, ami a franciák és a tőlük vásároló szomszédos országok számára szükséges.

Fejjel a falnak – zsákutcába juthat a magyar napenergia-ipar

2020. november 11.

Hírek

A magyar megújuló energia piac szereplőit az október végén közzétett a METÁR-tender eredmények tartják lázban. Mint ismeretes, 2020 őszén több, mint ötszörös volt a túljelentkezés az ún. METÁR-tenderre, amit a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) ír ki megújuló energiaforrásból történő támogatott villamosenergia-termelésre.

Íme a fideszes rezsicsúsztatás

2018. május 8.

Hírek

Hiába adják Európa egyik legalacsonyabb árán a gázt és az áramot nálunk, ha a fizetések is alacsonyak. Kétszer annyit költ a fizetéséből rezsire egy magyar háztartás, mint egy osztrák.

A szél után a napenergiának is pofont adott az Orbán-kormány

2018. április 26.

Hírek

A kormány váratlanul megszüntette a megújuló energiaforrásból termelt energia kötelező átvételi rendszerét. Az új rendelet az 500 kW alatti kiserőművekre vonatkozik. A napelemes iparági Egyesület szerint így nem lesznek nemzetközileg sikeresek a magyar naperőmű cégek.