2023-ban is folytatódnak a fővárosi zöldítések, fejlesztések

2023. január 22.

Hírek

Szakmai szempontból különösen gazdag és eredményes évet zárt tavaly a Budapesti Közművek keretein belül önálló tevékenységet folytató FŐKERT Kertészeti Divízió. Közel 300 ezer tő lágyszárú növényt, továbbá közel 13 ezer cserjét és örökzöldet, illetve több mint 16 ezer fát és facsemetét ültettek el tavaly a FŐKERT munkatársai.

Árvácskák, hagymás virágokkal

2022. október 24.

Hírek

Az ősz az árvácskák és a tavaszi hagymás virágok ültetésének az ideje. Az áttelelő árvácskák ősztől a fagyokig virágoznak, a kemény télben leállnak és kora tavasszal első napfényre kinyújtóznak, majd újabb bimbókat bontogatnak. Ekkor dugják ki fejüket az ősszel elültetett hagymás növények virágai is.

A tápoldatok fele necces

2015. június 2.

Hírek

Tápoldatokat ellenőrzött legújabb terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az élen az „Auchan általános tápoldat”, a „Terrasan muskátlitáp” és a „Compo kaktusztáp” végzett. Az átfogó vizsgálat során 50 termékből csaknem minden másodiknál akadt valamilyen probléma.

Hévíz és Csopak a fődíjas virágosítók

2012. november 10.

Hírek

Városként Hévíz, faluként Csopak nyerte el az idén a fődíjat a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen, amelyre ezúttal országszerte 298 település nevezett.