Barion Pixel

Ami a marhapörkölt mögött van – húsfogyasztás és környezetvédelem

Az elmúlt 60 évben a négyszeresére nőtt a világ húsfogyasztása. Magyarországon egy ember egy nap 177 gramm húst eszik. Ez kb. egy szelet rántotthúsnak és némi felvágottnak felel meg.  Ebben nincs benne a halfogyasztás, de még így is a világátlag fölött fogyasztunk. A legdrasztikusabban Kínában nőtt a kereslet a hús iránt, a világ 300 millió…

Főszerkesztői vállalás: kizöldítem a konyhámat!

Aki ismer engem, tudja, hogy nem vetem meg a jó ételeket, főként ha valami gusztusos  húsféle is illatozik a tányéron. Komoly kihívásnak tűnt, hogy a dm Kezdd kicsiben! kezdeményezéséhez a Zöldunió felkérésére zöldportál főszerkesztőként azzal a vállalással csatlakoztam, hogy minden lehetséges szempontból zöldebbé, ökotudatosabbá teszem a konyhámat, és ebbe bizony az étkezés is beletartozik.

Miért (ne) egyek szenegáli paradicsomot?

A minap betértem vásárolni egy közepes méretű élelmiszerboltba, és rögtön elém tolakodott egy tábla: paradicsom 179 Ft. A téli és tavaszi aszály, és a májusi szinte állandó csapadékos idő után jócskán felmentek a zöldségárak, tehát kíváncsi voltam, hogy milyen és mennyi paradicsomot kínál június elején a bolt.

Adatvédelmi áttekintés

Az üzemeltető adatvédelmi irányelveivel kapcsolatosan ezen az oldalon további tájékoztatást kaphat.