Főszerkesztői vállalás: kizöldítem a konyhámat!

2019. október 18.

Hírek

Aki ismer engem, tudja, hogy nem vetem meg a jó ételeket, főként ha valami gusztusos  húsféle is illatozik a tányéron. Komoly kihívásnak tűnt, hogy a dm Kezdd kicsiben! kezdeményezéséhez a Zöldunió felkérésére zöldportál főszerkesztőként azzal a vállalással csatlakoztam, hogy minden lehetséges szempontból zöldebbé, ökotudatosabbá teszem a konyhámat, és ebbe bizony az étkezés is beletartozik.

Miért (ne) egyek szenegáli paradicsomot?

2019. július 26.

Hírek

A minap betértem vásárolni egy közepes méretű élelmiszerboltba, és rögtön elém tolakodott egy tábla: paradicsom 179 Ft. A téli és tavaszi aszály, és a májusi szinte állandó csapadékos idő után jócskán felmentek a zöldségárak, tehát kíváncsi voltam, hogy milyen és mennyi paradicsomot kínál június elején a bolt.

Szennyvizek? Tiszta vizet!

2017. március 22.

Hírek

1993 óta március 22-e a Víz világnapja. Az ENSZ célja, hogy ezen a napon figyelmünket e természeti kincsre irányítsa. A víz kincs.

8650 fürdőkádnyi víz fejenként évente

2012. február 20.

Hírek

Átlagosan mintegy 1385 köbméter vizet használ el minden ember egy évben, ami nagyjából 8650 teli fürdőkádnak felel meg – állapították meg holland kutatók. Változatos az országok vízlábnyoma.