Még a koronavírusnál is fenyegetőbb a globális vízhiány

2020. március 22.

Hírek

Március 22 a víz világnapja, melynek célja felhívni a figyelmet az emberiség számára rendelkezésre álló vízkészletek veszélyeztetettségére és a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára- mondták el ma az ENSZ víz világnapi rendezvényén a szervezet szakértői.

Vizet mindenkinek!

2019. március 22.

Hírek

A Víz Világnapja minden év március 22-én kiváló alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra és elgondolkodjunk. Elgondolkodjunk azon, hogy nekünk miről is szól ez a nap, nekünk mit jelent a víz és hogy miért is kell a víznek világnapot szentelni?! Sok magyar csapból borzasztó minőségű víz folyik, de ennek a statisztikákban nincs nyoma.

Víz Világnapja – Ünneprontás

2017. március 23.

Hírek

A bejelentőket megfenyegetik, hogy ha nem bizonyosodik be a bejelentés jogossága, akkor a kiszállás, a bevizsgálás összes költségét a bejelentő köteles megfizetni.

Szennyvizek? Tiszta vizet!

2017. március 22.

Hírek

1993 óta március 22-e a Víz világnapja. Az ENSZ célja, hogy ezen a napon figyelmünket e természeti kincsre irányítsa. A víz kincs.

Öko-sziget

2016. március 22. - 2016. március 23.

Helyszín: Szigetmonostor Klímaközpont

Programok

Öko-sziget – kattintson a nagyításért! A program további részletei innen tölthetők le (PDF, 18 MB) >>>>>

Halakat néztek a kisiskolások

2015. március 23.

Hírek

Március 22. a Víz Világnapja – ezt ünnepelték egy kétnapos rendezvényen Budapest ivóvízbázisa mellett, Szigetmonostoron.

Mérföldkő a vizeinknek

2015. február 2.

Hírek

Február másodika a Vizesélőhelyek Világnapja. Az egészséges vizesélőhelyek nemcsak a változatos és gazdag élővilág szempontjából, de az ember számára kulcsfontosságú ivóvíz miatt is nélkülözhetetlenek. A WWF regionális kezdeményezésben 2025-ig 2 millió hektár vizesélőhely állapotának javítását tűzte ki célul, összesen hat ország területén, a Dunán és mellékfolyóin.

Mennyi a víz egy nagy adag steakben?

2014. március 22.

Hírek

Időszerű kérdés a víz világnapján. Miért épp a steak került terítékre? Mert a hazai háztartások ökolábnyomának 42%-áért élelemfogyasztásunk felelős – beleértve élelmünk előállításának, szállításának, vízigényének lábnyomát is.

1400 gyerekhalál naponta a szennyezett víz miatt

2014. március 21.

Hírek

Minden nap körülbelül 1400, öt év alatti gyermek hal meg a világon a tiszta víz, az illemhelyek és a higiénia hiánya miatt kialakuló hasmenéses megbetegedésekben – erre hívta fel a figyelmet az UNICEF a március 22-i víz világnapja alkalmából. Szavak mellé tetteket – a jövő nemzedékek szószólója a Víz világnapjára

Program kavalkád a víz világnapján és az erdők nemzetközi napján

2014. március 21. - 2014. március 22.

Helyszín: Szegedi Vadaspark

Programok

A megnyitása 25 éves évfordulóját ünneplő Vadaspark idei programsorozatának első nagyszabású tavaszi hétvégi rendezvénye március 21-én és 22-én a Víz világnapja. E nemzetközi zöld napról ma már sok oktatási intézményben is megemlékeznek, ezért hagyományainkhoz híven március 21-én, pénteken, 9.00 és 14.00 óra között, elsősorban a hozzánk érkező óvodai és iskolai csoportoknak szeretnék érdekes programokat ajánlani.… Tovább »