Tegyük rendbe vizeinket! Február 2, a vizesélőhelyek világnapja

2016. február 2.

Hírek

Riasztó adat, hogy a legújabb eredmények szerint hazánkban a természetes folyók és tavak közül csak 12% van jó ökológiai állapotban. Ugyanakkor a jelenleg elérhető EU források elenyésző hányada szolgálja közvetlenül vizeink helyreállítását. A közvetett források szakmailag összehangolt, tudatos felhasználása lehet a feltétele annak, hogy a vizek ökológiai állapota a javulás útjára lépjen.

A Balaton és vízgyűjtő-gazdálkodás

2015. szeptember 29.

Helyszín: Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.

Sajtótájékoztatók

 A Nők a Balatonért Egyesület tisztelettel hívja A Balaton és vízgyűjtő-gazdálkodás címmel rendezett fórumára.

A legjelentősebb vízgazdálkodási probléma- a vízelvezetés-központú vízügyi gondolkodás és szabályrendszer

2015. március 19.

Hírek

Az Európai Unió Víz Keretirányelve értelmében a következő 6 évre újra el kell készíteni a vízgyűjtők kezelésének terveit (korábban tévesen fordítva: „vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés”), s kiindulási pontként meghatározni a „Jelentős vízgazdálkodási kérdések”-et. Tanulmányozva az állami vízügyi szervezet erre a célra rendszeresített honlapján található dokumentumokat, célszerűbbnek látszik annak véleményezése helyett egy önálló, átfogó helyzetfeltárást készíteni Hazánk vízgazdálkodásának… Tovább »

Vízgyűjtő-gazdálkodás és vízstratégia

2013. november 06.

Helyszín: Miskolc, Lenke u. 14/a

Programok

VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁS és VÍZSTRATÉGIA 2013. november 6. Vörösmarty Művelődési Ház Miskolc, Lenke u. 14/a. 13:00 Bevezetés – (Kiss József Holocén TvE.) 13:10 Vízgyűjtő-gazdálkodás, – tervezés (NeKI, Bartókné Tassonyi Annamária) 13:30 Víz-stratégia, -gazdálkodás, -szolgáltatás, (VM, Kolossváry Gábor) 13:50 Kérdések, megjegyzések 14:20 Civil szervezetek részvételének tapasztalatai a vízgyűjtő-gazdálkodási tervezésben (WWF Mo. Kerpely Klára) 14:40 Kérdések, megjegyzések 14:50 Kávészünet… Tovább »