Egyre gyakoribbá válhatnak a partvidéki áradások

2020. november 15.

Hírek

A világ lakosságának több mint fele él tengerpart közelében. Ezeken a területeken már ma is súlyos károkat okoznak a szélsőséges időjárási események, számuk azonban a jövőben tovább emelkedhet.

Egyre több környezeti menekültre számíthatunk

2019. október 29.

Hírek

Akár négyszer annyi embert is érinthet a tengervízszint emelkedése a következő évtizedekben, mint azt eddig vélték. Az újabb kutatás szerint az érintettek nagy része, 237 millió ember hat ázsiai országban él: Kínában, Bangladesben, Indiában, Vietnamban, Indonéziában és Thaiföldön.

Világörökségi értékeket veszélyeztet az éghajlatváltozás

2018. október 17.

Hírek

Az UNESCO világörökség listáján szereplő, a Földközi-tenger térségében található Velencét, az aquileiai patriarchális bazilikát, Türoszt és Epheszoszt fenyegeti egyebek mellett a tengerszint emelkedése, mutatott rá a Natures Communications tudományos folyóiratban tegnap megjelent tanulmány.

Elindult a Mosoni-Duna vízszint-visszaállítási projekt

2017. június 26.

Hírek

A Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint-visszaállítását szolgáló projekt elindult, ajánlattételi szakaszban van a kivitelező kiválasztására vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárás – közölte Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára képviselői kérdésre adott írásos válaszában ma a parlament honlapján.

Megugrott a Fertő-tó vízszintje

2014. augusztus 1.

Hírek

Egészen rendkívüli mennyiséget mértek a Fertő-tó déli partján – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

90 év – 4 fok melegedés – katasztrófa

2013. szeptember 18.

Hírek

A Földliga tudósai szerint a következmények drámaiak lehetnek, a tengerszint megemelkedne, egyes országokban a szélsőséges hőhullámok elpusztítanák a termést.

Nagy Alma és a klímaváltozás

2013. június 12.

Hírek

New York városa 20 milliárd dolláros, 250 feladatból álló fejlesztéssel válaszol a klímaváltozásra, attól tartva, hogy a tenger emelkedő vízszintje a jövőben a korábbinál is nagyobb veszélyt jelentene.