Kríziskezelés, koporsószögek és kooperáció – interjú Szathmáry Eörssel

2021. április 21.

Hírek

Nemrégiben a Norvég Tudományos Akadémia külső tagjává választotta Szathmáry Eörsöt, aki éppen a változások viharain navigálja keresztül a rábízott Ökológiai Kutatóközpontot. Mindeközben arra is maradt energiája, hogy belevágja akadémikusi fejszéjét a fenntartható fejlődés nagy fájába. Az mta.hu interjúja nordikus gondolkodásról, fájdalmas búcsúról és egy bizottságról, amely próbálja együttműködésre invitálni az emberiség jobbik énjét.

Az MTA felel a vízstratégia szakmaiságáért

2017. március 15.

Hírek

A kormány intézkedési terve szerint a Magyar Tudományos Akadémia által koordinált Nemzeti Víztudományi Kutatási Program feladata lesz a Nemzeti Vízstratégia tudományos megalapozása – közölte az MTA.

Kecskeméti diákok a 20. Stockholmi Ifjúsági Víz Díj döntőjében

2016. augusztus 25.

Hírek

Idén huszadik alkalommal adják át a Stockholmi Ifjúsági Víz Díjat (Stockholm Junior Water Prize, SJWP) a Víz Világhét keretében, amelyen évről évre diákok százezrei indulnak innovatív ötleteikkel a vízgazdálkodás és fenntarthatóság témájában. Hazánkat idén két kecskeméti középiskolás diák képviseli az augusztusi döntőben a szürkevíz használatával kapcsolatos ötletükkel.

Úton Párizsból Marrákesbe – A klíma és víztudomány összefüggései

2016. május 26.

Helyszín: Budapest, Ludovika tér 2.

Sajtótájékoztatók

Környezet- és klímabiztonság, természeti erőforrások, vízpolitika és vízgazdálkodás-csak néhány kiemelt téma azok közül, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által hagyományteremtő céllal szervezett tudományos konferencián fognak megvitatni neves hazai és külföldi szakértők a Ludovika Campuson.

A magyar víztudomány és intézményrendszerének fejlesztése

2016. május 09.

Helyszín: MTA Székház, Díszterem

Sajtótájékoztatók

Tisztelt Szerkesztőség! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Áder János, Magyarország köztársasági elnöke 2016. május 9-én, hétfőn 14 órakor részt vesz és beszédet mond „A magyar víztudomány és intézményrendszerének fejlesztése – a fenntartható vízgazdálkodás és a versenyképes Magyarország érdekében” című konferencia megnyitóján a Magyar Tudományos Akadémián.