Az „antihungarikumok” nyomában

2021. június 23.

Hírek

A Benelux államok után hazánk a leginkább urbanizált EU-s ország. Eddig már 2 megyényi területet lebetonoztunk. Miért veszélyes a vizeinken tapasztalható túlzott vízügyi beavatkozás és a miért veszélyeztettek a hazai kisvízfolyások? Mi az az urbanizációs ökológia? Mai podcastunk vendége Dr. Weiperth András biológus, a MATE Természetesvízi Halökológiai Tanszékének tudományos munkatársa.

Vasútvonalak mentén és vadetetők közelében is átalakul a növényvilág

2020. május 23.

Hírek

A biológiai sokféleség, azaz a biodiverzitás riasztó mértékben csökkent az elmúlt években, melynek hátterében a földhasználat változása, az élő szervezetek közvetlen felhasználása, a klímaváltozás, a környezetszennyezés, valamint az özönfajok térnyerése áll. A Szent István Egyetem fiatal kutatói ennek kapcsán új adatokkal támasztották alá, hogy vasútvonalak és vadetetők közelében is jellemző az agresszíven terjedő növényfajok térnyerése.

Élőhelyvédelmi projektzáró sajtótájékoztató

2015. szeptember 30.

Helyszín: Veszprém-Gyulafirátót, Művelődési Ház

Sajtótájékoztatók

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) a Környezet és Energia Operatív Program keretéből Uniós támogatást nyert az „Élőhelyvédelem, és helyreállítás, élettelen természeti értékek védelme, vonalas létesítmények természetkárosító hatásának mérséklése” tárgyú pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.