5 dolog, amit lehet, hogy nem tudtál a wc-papírról

2021. július 9.

Hírek

Ha fenntartható zöld háztartásról beszélünk, általában nem a toalettpapír az első, ami az eszünkbe jut pedig ha belegondolunk, valóban sok fogy belőle. Otthonunk elengedhetetlen, naponta használt termékét a pandémia helyezte fókuszba, hiszen ez volt az a termék, amiből szinte mindenki betankolt. Nézzünk most pár olyan tényt, ami talán nem közismert a toalettpapírral kapcsolatban

Újrahasznosított WC-papírral a bolygóért

2019. március 18.

Hírek

2. éve ünneplik március 18-án az Újrahasznosítási Világnapot. Újrahasznosított WC-papírral 80%-nyi megújuló erőforrást és 38%-nyi vizet lehet megtakarítani.

WC forradalom: 3D-s nyomtatott vécé és QR-kódos vécépapír

2017. december 5.

Hírek

Háromdimenziós nyomtatással készült nyilvános mellékhelyiség és QR-kódos vécépapír várja a turistákat a kelet-kínai Szucsou városban, amely a legmodernebb technológiákat felhasználva igyekszik kivenni a részét a kelet-ázsiai országban immár lassan három éve zajló, a mellékhelyiségeik jobb karbantartását és szervezettebb üzemeltetését célzó „vécéforradalomból”.

Felejthető WC-papír?

2014. június 28.

Hírek

Egy holland cég nagyon komolyan veszi a papírmentes iroda státuszt, még a WC-papírt is kitiltotta az épületből. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint a Decos nevű szoftverfejlesztő cég éllovas lehet az ügyben, és hamarosan leáldozhat a toalettpapír kora.