Elhalkult a Föld

2020. július 26.

Hírek

A koronavírus-világjárvány miatt példátlan csendhullám terjedt el az egész Földön, az emberi tevékenység által okozott vibrációk mértéke durván visszazuhant a nemzetek korlátozásai miatt: az egész bolygó szeizmikus állomásaiból származó feljegyzések azt mutatják, hogy az ipari üzemek, a forgalom és más tevékenységek által okozott magas frekvenciájú zaj akár 50 százalékkal csökkenhetett.

Nem a hallásromlás a legrosszabb, amit a zaj okozhat nekünk!

2020. március 9.

Hírek

Zaj hatására a szervezet stresszhormonokat termel (adrenalin, kortizol), az érfalak merevebbé válnak, a vérnyomás megnő. A zaj frekvenciájától függően zavarja egyes szerveink működését is. Hosszú távú hatása nagyon szerteágazó, és a szervezet szinte minden részét érinti.

Fehér zajt a hangtalan e-autókba

2018. május 7.

Hírek

Komoly problémát jelent, hogy az elektromos autók egy bizonyos sebesség alatt “észrevehetetlenek”. 2019-től komoly szigorítást vezetnek be az elektromos autóknál, ez a már forgalomban lévő autókat is érinteni fogja.

Süketedik az emberiség

2018. március 4.

Hírek

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felszólította a kormányokat és partnereiket, hogy tegyenek többet a halláskárosodás és káros következményei csökkentése érdekében, mivel a szervezet becslései szerint 2050-re 900 millióra nőhet világszerte a halláskárosultak száma.

Sejtszinten rombol a közlekedési zaj

2018. február 6.

Hírek

Sejtszinten van romboló hatással az ember szervezetére a vonatok, repülőgépek és autók zaja, növelve a szívbetegséghez vezető tényezők kockázatát.

Láthatóvá vált a zaj – ELHALASZTVA

2013. június 13.

Helyszín: Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Terem

Programok

AZ ÁRVÍZ MIATT SZEPTEMBER KÖZEPÉRE ELHALASZTVA!!!   AZ ÁRVÍZ MIATT SZEPTEMBER KÖZEPÉRE ELHALASZTVA!!! Az Optikai, Akusztikai, Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület (OPAKFI), valamint a Nemzeti Környezetügyi Intézet (NeKI) közösen konferenciát szervez „Láthatóvá vált a zaj…” címmel. A konferencia helye: Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Ignác Terem Budapest V. Kossuth Lajos tér 11. A konferencia időpontja: 2013. június… Tovább »

Ombudsmani zajdilemma

2011. május 18.

Hírek

Fülöp Sándor szerint a zaj elleni védelem jogi szabályozásának megújítása nem tűr halasztást. Nagyon sok a városi zajjal kapcsolatos panasz, a konfliktusok évekig, akár évtizedekig is elhúzódnak, miközben igen komoly hátrányokat okoznak, és még sincs megoldás.