Zajvédelmi Szeminárium

2021. november 03. - 2021. november 05.

Helyszín: Zamárdi

Programok

A Szemináriummal párhuzamosan rendezett kiállításon a cégek bemutathatják az általuk gyártott, illetve forgalmazott termékeket, (műszereket, akusztikai anyagokat) zajcsökkentési megoldásokat, zajszámítási és zajtérképezési szoftvereket.

Csendes udvar zöld megoldással

2021. július 8.

Hírek

A napjainkban egyre népszerűsödő környezettudatos gondolkodásmódnak köszönhetően, mára szinte az élet minden területén elérhetővé váltak olyan megoldások, amelyekkel hétköznapi életünket is könnyedén zöldebbé tehetjük, sőt. Egyre több olyan terület van, például az építőipar is, ahol már kötelezővé vált vagy hamarosan azzá válik a fenntartható lépések bevezetése.

Akár 1000 euróba is kerülhet egy légitársaságnak, ha Budapest felett repül éjszaka

2019. október 2.

Hírek

Mától akár 1000 eurót is fizetniük kell a légitársaságoknak a Budapest feletti éjszakai repülésért. Így akarják ösztönözni a légi cégeket, hogy éjfél és hajnali 5 óra között ne közlekedtessék gépeiket, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Annál nagyobb az összeg, minél hangosabb a gép.

Zajvédelmi szeminárium 2019

2019. november 06. - 2019. november 08.

Helyszín: Eger

Programok

Tervezett program A felkért előadók a zajvédelem időszerű, a szakembereket, a hatóságokat és az érintetteket leginkább foglalkoztató kérdéseivel, problémáival foglalkoznak. A felkért előadók mellett – természetesen – bármely zajvédelmi témában, másoktól is várunk és kérünk előadásokat. Kiállítás A Szemináriummal párhuzamosan rendezett kiál­lításon a cégek bemutathatják az általuk gyártott, illetve forgalmazott termékeket, (műszereket, akusztikai anyagokat) zajcsökkentési… Tovább »

Zajvédelmi Szeminárium 2018

2018. november 07. - 2018. november 09.

Helyszín: Hajdúszoboszló

Programok

ZAJVÉDELMI SZEMINÁRIUM 2018. Hajdúszoboszló 2018. november 7-9. A felkért előadók a zajvédelem időszerű, a szakembereket, a hatóságokat és az érintetteket leginkább foglalkoztató kérdéseivel, problémáival foglalkoznak. Szemináriummal párhuzamosan rendezett kiál­lításon a cégek bemutathatják az általuk gyártott, illetve forgalmazott termékeket, (műszereket, akusztikai anyagokat) zajcsökkentési megoldáso­kat, zajszámítási és zajtérképezési szoftvereket. Részvételi díj A Szeminárium részvételi díja: egyesületi és… Tovább »

Megtagadott zajadat kérelem

2016. szeptember 6.

Hírek

Adat nincs, zaj viszont van. Akik bent voltak, jól érezték magukat a sörfesztiválon, a környék lakói viszont nem. Érdekes mérési eredmények születtek a Miskolci Sörfesztivál hangereje kapcsán. A hivatal elutasította a zöldek adatigénylését.

Zajvédelmi Szeminárium

2014. november 05. - 2014. november 07.

Helyszín: Zamárdi

Programok

ZAJVÉDELMI SZEMINÁRIUM  2014. november 5-7.  A Szeminárium helye: Hotel Familia 8021 Zamárdi, Endrédi u.1/a. Az előadásokat szóban vagy poszter formában lehet tartani. A bejelentett szóbeli előadások időtartama: 15 perc + 5 perc vita Az előadások címét és rövid, 8-10 soros tartalmát az OPAKFI titkárságára e-mailen, vagy faxon kérjük beküldeni: OPAKFI Fax: (1) 783 4781; E-mail:… Tovább »

Láthatóvá vált a zaj – új időpontban

2013. szeptember 10.

Helyszín: Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi I. terem

Sajtótájékoztatók

A júniusra tervezett zajvédelmi konferenciánkat az Árvízre való tekintettel el kellett, hogy halasszuk! A konferencia új időpontja 2013. szeptember 10.

Halkabban próbáznak a Budapest Airportnál

2013. június 23.

Hírek

300 milliós zajvédelmi beruházással korszerű hajtómű próbázó létesítményt épített a Liszt Ferenc repülőtéren a Budapest Airport. A speciális hangelnyelő- és sugárterelő elemekből álló szerkezet tesztjén egy Boeing 737-es hajtóművét 90 %-os teljesítményen működtették, miközben a zajvédő fal túloldalán, tíz méteres távolságban a műszerek mindössze 80 dB-es zajterhelést mértek, ami kb. a budapesti Nagykörúton csúcsforgalomban a… Tovább »