Akár 1000 euróba is kerülhet egy légitársaságnak, ha Budapest felett repül éjszaka

2019. október 2.

Hírek

Mától akár 1000 eurót is fizetniük kell a légitársaságoknak a Budapest feletti éjszakai repülésért. Így akarják ösztönözni a légi cégeket, hogy éjfél és hajnali 5 óra között ne közlekedtessék gépeiket, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Annál nagyobb az összeg, minél hangosabb a gép.

Zajvédelmi szeminárium 2019

2019. november 06. - 2019. november 08.

Helyszín: Eger

Programok

Tervezett program A felkért előadók a zajvédelem időszerű, a szakembereket, a hatóságokat és az érintetteket leginkább foglalkoztató kérdéseivel, problémáival foglalkoznak. A felkért előadók mellett – természetesen – bármely zajvédelmi témában, másoktól is várunk és kérünk előadásokat. Kiállítás A Szemináriummal párhuzamosan rendezett kiál­lításon a cégek bemutathatják az általuk gyártott, illetve forgalmazott termékeket, (műszereket, akusztikai anyagokat) zajcsökkentési… Tovább »

Zajvédelmi Szeminárium 2018

2018. november 07. - 2018. november 09.

Helyszín: Hajdúszoboszló

Programok

ZAJVÉDELMI SZEMINÁRIUM 2018. Hajdúszoboszló 2018. november 7-9. A felkért előadók a zajvédelem időszerű, a szakembereket, a hatóságokat és az érintetteket leginkább foglalkoztató kérdéseivel, problémáival foglalkoznak. Szemináriummal párhuzamosan rendezett kiál­lításon a cégek bemutathatják az általuk gyártott, illetve forgalmazott termékeket, (műszereket, akusztikai anyagokat) zajcsökkentési megoldáso­kat, zajszámítási és zajtérképezési szoftvereket. Részvételi díj A Szeminárium részvételi díja: egyesületi és… Tovább »

Megtagadott zajadat kérelem

2016. szeptember 6.

Hírek

Adat nincs, zaj viszont van. Akik bent voltak, jól érezték magukat a sörfesztiválon, a környék lakói viszont nem. Érdekes mérési eredmények születtek a Miskolci Sörfesztivál hangereje kapcsán. A hivatal elutasította a zöldek adatigénylését.

Zajvédelmi Szeminárium

2014. november 05. - 2014. november 07.

Helyszín: Zamárdi

Programok

ZAJVÉDELMI SZEMINÁRIUM  2014. november 5-7.  A Szeminárium helye: Hotel Familia 8021 Zamárdi, Endrédi u.1/a. Az előadásokat szóban vagy poszter formában lehet tartani. A bejelentett szóbeli előadások időtartama: 15 perc + 5 perc vita Az előadások címét és rövid, 8-10 soros tartalmát az OPAKFI titkárságára e-mailen, vagy faxon kérjük beküldeni: OPAKFI Fax: (1) 783 4781; E-mail:… Tovább »

Láthatóvá vált a zaj – új időpontban

2013. szeptember 10.

Helyszín: Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi I. terem

Sajtótájékoztatók

A júniusra tervezett zajvédelmi konferenciánkat az Árvízre való tekintettel el kellett, hogy halasszuk! A konferencia új időpontja 2013. szeptember 10.

Halkabban próbáznak a Budapest Airportnál

2013. június 23.

Hírek

300 milliós zajvédelmi beruházással korszerű hajtómű próbázó létesítményt épített a Liszt Ferenc repülőtéren a Budapest Airport. A speciális hangelnyelő- és sugárterelő elemekből álló szerkezet tesztjén egy Boeing 737-es hajtóművét 90 %-os teljesítményen működtették, miközben a zajvédő fal túloldalán, tíz méteres távolságban a műszerek mindössze 80 dB-es zajterhelést mértek, ami kb. a budapesti Nagykörúton csúcsforgalomban a… Tovább »

Az új reptéri hajtóműpróbázó-hely élő bemutatója

2013. június 21.

Helyszín: Budapest Airport 1. Terminál

Sajtótájékoztatók

A Budapest Airport június 21-én avatja fel vadonatúj a hajtóműpróbázó létesítményt, ami a repülőtér zajvédelmi programjának keretein belül épülhetett meg. A repülőtéri zajvédelmi beruházáshoz hasonló fejlesztésre az elmúlt harminc évben nem volt példa Magyarországon.

Láthatóvá vált a zaj – ELHALASZTVA

2013. június 13.

Helyszín: Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Terem

Programok

AZ ÁRVÍZ MIATT SZEPTEMBER KÖZEPÉRE ELHALASZTVA!!!   AZ ÁRVÍZ MIATT SZEPTEMBER KÖZEPÉRE ELHALASZTVA!!! Az Optikai, Akusztikai, Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület (OPAKFI), valamint a Nemzeti Környezetügyi Intézet (NeKI) közösen konferenciát szervez „Láthatóvá vált a zaj…” címmel. A konferencia helye: Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Ignác Terem Budapest V. Kossuth Lajos tér 11. A konferencia időpontja: 2013. június… Tovább »