Zalában is összemutyizta a Fidesz baráti kör a földeket -elkészült Ángyán József utolsó megyei földprivatizációs jelentése

2022. január 31.

Hírek

Ángyán József a néhai Szent István Egyetem ny. prof. emeritusa, az MTA doktora, volt országgyűlési képviselő (2006-14), a hajdani Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára (2010-12) az elmúlt években megyéről megyére nagyon részletesen felmérte, hogyan rabolták le a FIDESZ-KDNP/MAGOSZ közeli barátok, NER lovagok, a rezsim kiszolgálói/ csókosai termőföldjeinket.  Íme az utolsó Zala megyei immár a 19. jelentése.

Angyalírta füvek

2021. szeptember 3.

Hírek

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei számára korábban ismeretlen gímpáfrány állomány került elő a nyugat-zalai Páka térségéből. A szőlőhegyek közé ékelődő szurdokban található állomány több ezer tövet számlál.

Hódok okoznak áramkimaradásokat Zalában

2020. november 15.

Hírek

Eurázsiai hódok okoztak az elmúlt időszakban többször is áramkimaradást a Zala megyei Szentpéterfölde térségében, ezért több példányt is be kellett fogni a túlszaporodott rágcsálókból.

Szüret: beértek a Norvég Civil programok

2015. július 27.

Hírek

Két kisebb, és egy közepes Norvég Civil Támogatási Alapból megvalósult egymásra épülő természetvédelmi program elemei értek össze idén a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány gondozásában. És a szüretelés gyümölcsei nem is lehetnének mások, mint az alapítvány zászlóshajó faja: 6, frissen gyűrűzött egészséges gyöngybagolyfióka a szervezet által fenntartott almáskertben. De hogyan kapcsolódik össze a vidékfejlesztés, a biológiai sokféleség védelme,… Tovább »

Moha bácsi számba veszi a veszteségeket

2014. október 20.

Hírek

Mit csinál Pócs Tamás botanikus professzor manapság Zala megyében, amikor visszatér az általa 60 évvel ezelőtt már kutatott területekre? A találós kérdés megfejtése szomorú: leginkább számba veszi a veszteségeket, melyeket az évtizedek alatt elszenvedett a természet.

Tömeges zalai lucfenyő pusztulás

2013. június 29.

Hírek

A szélsőséges, aszályos időjárás miatt minimálisra csökkent a lucfenyvesek fennmaradási esélye, a lucfenyő néhány éven belüli teljesen kiszorulhat a zalai erdőkből – közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága.