Divatcégek a mérlegen: divatdiktátorok, zöldrefestők és sereghajtók

2013. november 8.

Hírek

A Greenpeace vizsgálatai során többek között Magyarországon forgalmazott ruhákban is kimutatott káros, például hormonrendszert károsító vegyi anyagokat, és többször is bebizonyította, hogy a ruhagyártó cégek tevékenysége világszerte súlyos vízszennyezésekhez járul hozzá. Meddig jutott a ruhaipar a méregtelenítésben?

A Greenpeace meggyőzte a Levi’st

2012. december 14.

Hírek

A világ legnagyobb farmergyártó cége bejelentette, hogy engedve a Greenpeace és 210.000 ember kérésének 2020-ig teljesen kivonja a káros anyagokat a ruhagyártásából. Döntésével a Levi’s a 11. nagy cégként csatlakozott a Greenpeace 2011-ben megkezdett Detox kampányhoz.

Megruházta a Greenpeace a Zarát

2012. november 30.

Hírek

A világ legnagyobb divatháza, a Zara, a Greenpeace kampányának hatására vállalta, hogy 2020-ig kivonja ruháiból és a teljes gyártási folyamatból az összes veszélyes vegyi anyagot.

Veszélyes vegyi anyagok a divatban

2012. november 20.

Hírek

Greenpeace-aktivisták ma a Zara budapesti üzlete előtt demonstráltak, és jelképesen elfoglalták az áruház kirakatát. A zöldszervezet vizsgálatai a spanyol márka ruháiban veszélyes vegyi anyagokat mutattak ki. A Budapesten árult Zara gyermeknadrágban rákkeltő, valamint a hormonrendszert károsító anyaggá bomló kemikáliákat mutatott ki a Greenpeace vizsgálata.