Zergét gyilkolt egy drón

2019. szeptember 13.

Hírek

Az Alacsony-Tátrában, a Chopok csúcsa közelében elpusztult egy kb. egy éves zerge, akit egy drón ijesztett meg és üldözött addig, amíg a rémült állat egy szikláról lezuhanva összezúzta magát. Fotó/videó ilyen áron?

Csökkent a tátrai zergék száma

2018. július 30.

Hírek

Többévnyi folyamatos állománybővülés után idén csökkent a Tátrában élő zergék száma, a legutóbbi felmérésen a hegység szimbólumának számító kérődzőkből már csak 989-et találtak – derült ki a Tátrai Nemzeti Park erdeit felügyelő állami ügynökség adataiból.

Tovább nőtt a Magas-Tátra zergeállománya

2017. november 17.

Hírek

Tovább nőtt a Magas-Tátrában a zergeállomány az elmúlt másfél évben, a november első napjaiban végzett állományfelmérés szerint a hegység szimbólumának számító kérődzők száma 1263-ra emelkedett – derült ki a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) és az annak erdőit felügyelő állami ügynökség (SLTANAP) adataiból.

Gyorsan töpörödnek az alpesi zergék

2014. október 22.

Hírek

A klímaváltozás miatt összemennek az alpesi zergék. A Durhami Egyetem tudósai szerint a hőmérsékletváltozás hatással van az alpesi zergék táplálkozására, és ezáltal méretükre is.

Egyre több a tátrai zerge

2014. július 4.

Hírek

Az utóbbi években folyamatosan emelkedik a Tátrában élő zergék száma, a tavaszi állományfelmérés során ismét rekordszámú zergét számoltak össze – közölte a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) erdeit felügyelő állami ügynökség (SLTANAP) sajtóosztálya.

Zerge rekord a Tátrában

2013. november 2.

Hírek

Rekordszámú, 1186 zergét számoltak össze a Tátrában az aktuális őszi állományfelmérésen – derült ki a Tátra Nemzeti Park (TANAP) erdeit felügyelő állami ügynökség (SLTANAP) közleményéből.