Lehet jogellenesen és jogszerűen fenntarthatatlanul viselkedni

2021. január 13.

Hírek

”Néha úgy éreztem, hogy csak ablakokat pucolok a Titanicon, pedig a hajót kell sürgősen elfordítani” – nyilatkozta korábban podcastunk mai alanya, aki több évtizedes egyetemi oktatói, kutatói, környezetpolitikai elemző és tanácsadó tevékenységéért megkapta a köztársasági érdemkereszt ezüst fokozatát. Dr. Zlinszky Jánossal a tókutatástól a környezetpolitikáig sok-sok mindenről beszélgetett Sarkadi Péter.

Tévesen nevezték ki helyettes államtitkárnak ifjabb Zlinszky Jánost

2012. február 3.

Hírek

Úgy nevezte ki január közepén a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes-államtitkárának ifjabb Zlinszky Jánost a miniszterelnök, hogy a szakember jelezte: nem vállalja a felkérést. A zöld stratégiával foglalkozó szakértőt még a minisztérium azóta távozott államtitkára kérte fel a posztra. Az origo forrása szerint “túpörgött az adminisztráció”, a minisztérium most a kinevezés visszavonását intézi.

Ifj. Zlinszky János kitüntetése

2010. november 5.

Hírek

“Néha úgy éreztem, hogy csak ablakokat pucolok a Titanicon, pedig a hajót kell sürgősen elfordítani”. Ifj. Zlinszky János biológus, ökológus, kutató, környezetvédelmi stratéga, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa Irodájának stratégiai és tudományos főosztályvezetője, október 23. alkalmából a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetését kapta.