Megöltek két pálmaolaj-ellenes újságíró/aktivistát Indonéziában

2019. november 11.

Hírek

Tíz nappal ezelőtt Szumátra északi részén egy pálmaolaj-ültetvény közelében holtan találták az 55 éves Martua Parasian Siregart, valamint a 42 éves Maraden Sianipart. Mostanra kiderült, hogy a gyilkosságukat valószínűleg egy, a pálmaolajiparban érdekelt üzletember rendelte meg.

Felgyújtották a természetvédő használatában lévő autót

2017. január 26.

Hírek

Január 24-ről 25-ére virradó éjszaka, éjfél körül ismeretlen tettesek felgyújtották a Hans Hedrich használatában lévő autót az aktivista segesvári otthona előtt. Az erdőirtás és a famaffia elleni civil küzdelem egyik vezéralakja kölcsön kapta a gépkocsit egy ismerősétől, aktivista tevékenységét megkönnyítendő.

Gyilkolják a környezetvédőket

2014. április 17.

Hírek

Brutálisan megnőtt a környezetvédő-gyilkosságok száma az elmúlt évtized során, melyen az sem segít, hogy a több mint 900 halálos incidens közül mindössze tíz esetben született ítélet – írja a Die Welt.

Bojti a természet Pro Naturás szerelmese

2013. május 5.

Hírek

15 éve dolgozik a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesületnél Bojtos Ferenc. A 37 éves irodavezetőnek alig van ideje a pihenésre. Számos túrát és tábort szervez, fotózik, verset ír, rajzol és búvárkodik. Ha kell, sebet varr, máskor a miniszterrel tárgyal. Nemrég Pro Natura emlékplakettel jutalmazták.

Megverték Szikszó fő környezetvédőjét

2011. május 17.

Hírek

Megverték Kaposi Zoltánt, a Szikszói Környezet- és Természetvédelmi Egyesület elnökét. A férfi súlyos sérülésekkel került kórházba, a támadók átkutatták a lakását, de sem pénzt, sem más értékeket nem vittek el, állítólag iratokat kerestek.