Szervusztok békák! Kellemes a melegvíz? Jó lubickolást!

2021. szeptember 1.

Hírek

Idén Keszthelyen rendezték meg aug. 27-29. között a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek 30. Országos Találkozóját. Mai podcastunk a megnyitón készült, ahol az agárminiszter köszöntőbeszédében a zöld füleknek is sok érdekes, és finoman szólva is meglepő dolog mondott.

Ezek a zöld civil pályázatok nyertek 2021-ben

2021. július 6.

Hírek

Miközben a látvány-csapatsportágakat érintő tao-támogatás jelenlegi 100 milliárd forintos összegét visszaemelik a korábbi 125.000 millió! forintra, a Zöld Forrás pályázatból idén is csak 70 millió forintnyi – jelképes összeget – kapnak a civil szervezetek.

Zöld civil delegált jelölés 2020 szeptember 5-ig!

2020. augusztus 18.

Hírek

A 2020-as Zöld Civil Országos Találkozó csak online programok formájában valósul meg, de a szabályoknak megfelelően ismét lesz lehetőség delegáltakat választani különböző testületekbe. Az alábbi űrlap kitöltésével lehet megtenni a delegáltak jelölését, amire a későbbiekben személyesen nem lesz lehetőség.

Narancszöld jövő

2020. május 11.

Hírek

Február 16-i évértékelőjében a miniszterelnök nemcsak új aranykort ígért, hanem látványos zöldfordulatot is. Az azóta eltelt három hónap tapasztalatai viszont azt sugallták: még a tejjel-mézzel folyó Kánaán eljövetele is valószínűbb, mint hogy a Fidesz változtasson a fenntarthatóságot ignoráló álláspontján.

27. Zöld Civil Országos Találkozó összefoglaló

2017. május 30.

Hírek

Idén 27. alkalommal került megrendezésre a Zöld Civil Szervezetek Országos Találkozója (Zöld OT), először Budapesten. Az OT főszervezői ezúttal egy fiatalokból álló csapat volt, amit az egész arculaton és a hangulaton is érezni lehetett. A résztvevőknek nem kellett elvesznie a főváros forgalmában, ugyanis a szállások, az étkezés és a programok mind egy helyszínen valósultak meg,… Tovább »

Zöld civilek a feketelistán?

2017. február 27.

Hírek

Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitóülésén jelentette be Orbán Viktor, hogy a kormány ismét nemzeti konzultációt indít öt olyan veszélyforrás miatt, amellyel Magyarországnak szembe kell néznie. Ezek egyike az „álcivil” szervezetek, az ország politikáját külföldi pénzekkel befolyásoló hálózatok működése.

A Standing Rock indiánjai mellett a magyar zöld civilek

2016. november 17.

Hírek

Az Észak-Dakotában található Standing Rock rezervátum nyolcezer sziú és dakota őslakos otthona. Az itt élő indiánok más törzsekkel és szimpatizánsaikkal együtt április óta tiltakoznak a Dakota Access kőolajvezeték megépítése ellen. Most magyar civil zöldek is szimpatizáltak velük.

Hogyan használjuk a ZöldCivil online felületeket?

2016. február 18.

Helyszín: MTVSZ iroda, 1091 Budapest, Üllői út 91/b. III. 21

Programok

Az Így lesz kerek a világ! Egyesület és a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért képzése: Hogyan használjuk a ZöldCivil online felületeket?  honlap – facebook oldal – facebook csoport. 2015-ben indultak el a ZöldCivil online felületek (honlap, facebook oldal és facebook csoport), amelyek jó lehetőségeket adnak a szervezetek és magánszemélyek számára egyaránt: hírek, események, szervezetismertetők feltöltése; blog… Tovább »

Jutalom: egy angliai tanulmányút

2015. július 18.

Hírek

A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány pályázatot írt ki a zöld szektor önerősítésének lehetőségeiről szóló írásbeli pályaművek benyújtására. Nyeremény: egyhetes angliai természetvédelmi tanulmányút.