Új trendek: házak kannabiszból, kenderből

2023. július 9.

Hírek

Az építészek és kutatók rendületlenül keresik azokat a természetes alapú anyagokat, amelyekkel kiváltható a környezetszennyező és fenntarthatatlan beton. Az egyik ilyen régi-új építőanyag a kannabisz, pontosabban a vadkender lehet.

A zöld építészet távlatai

2023. április 22.

Hírek

Felhőkarcoló saját szennyvíztisztítóval, „Függőleges erdő” (Bosco Verticale) Milánó nevezetessége. Beton, vagy fa?- melyik a környezetbarátabb építőanyag. Építészettel a felesleges épületgépészet ellen.

1400 fa nő Milánó közepén, a függőleges erdőben

2023. február 6.

Hírek

Noha Milánó elsősorban az operaházáról, a dómjáról és a divatüzletekkel teli utcájáról ismert, aki ott jár, ne hagyja ki a Bosco Verticale nevű épületet sem. Zöld balkonok szürke környezetben.

AlkalMAXodás a Nemzetközi Zöld Építés Hete fókuszában

2021. szeptember 20. - 2021. szeptember 24.

Helyszín: országos programsorozat

Programok

A Nemzetközi Zöld Építés Hete az egyetlen olyan világméretű rendezvény-sorozat, ami a fenntartható épített környezetre összpontosít. Itthon szeptember 20-24. között számtalan programot kínál a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) a reziliens épületekre koncentrálva.

Körkörösség az épített környezetben Green Future Conference

2019. november 19.

Helyszín: Kinnarps House 1133 Budapest, Váci út 92.

Sajtótájékoztatók

A World Green Building Council hazai tagszervezete a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, HuGBC) november 19-én rendezi meg Budapesten éves nagykonferenciáját, melynek idei témája a körforgásos szemlélet az épített környezetben.

Green Future Conference 2019

2019. november 19. - 2019. november 19.

Helyszín: Kinnarps House 1133 Budapest, Váci út 92.

Programok

Az építőipar – amely évente a világ erőforrásainak csaknem felét fogyasztja és hatalmas környezeti lábnyomot hagy – alapvető ágazat a lineárisból a körkörös, fenntarthatóbb gazdaságra való átállásban. A körkörösség felé való elmozdulás hatalmas lépés, hiszen az érdekeltek szerepeinek és üzleti modelljeinek alapvető megváltoztatását jelenti olyan környezetben, ahol a kulturális, szabályozási, piaci, technológiai, edukációs és egyéb… Tovább »

Green Future Conference 2018

2018. november 08.

Helyszín: 1062 Budapest, Andrássy út 98.

Programok

A zöld és élhető épített környezetért. Építész-tervezőket, szakági mérnököket, ingatlanfejlesztőket, épületfenntartókat, üzemeltetőket, önkrományzatokat és zöldépítéssel foglalkozó szakembereket várunk hazai és nemzetközi előadásokkal, tematikus beszélgetésekkel. MÉK kreditpont elbírálás alatt. A zöldépítés fogalma egyre inkább a fenntartható épített környezetével forr egybe, amelybe az is beletartozik, hogy az egyének és a társadalom számára egészséges, hosszútávon élhető épített közeget… Tovább »

Nemzetközi Zöld Építés Hete a Magyar Környezettudatos Építés Egyesület szervezésében

2018. szeptember 24. - 2018. október 04.

Helyszín: országos programsorozat

Programok

A Nemzetközi Zöld Építés Hete hazai programjaiban minden évben más-más témát állítunk fókuszba, hiszen a környezettudatos építés sok területet lefed. Idén az „okos” technológiákra és megoldásokra szeretnénk ráirányítani a figyelmet – mondja Barta Zsombor a HuGBC elnöke, fenntarthatósági- és zöldminősítési szakember. „A fenntartható épített környezet fogalmába az is beletartozik, hogy az egyének és a társadalom… Tovább »

Az iskolák zöld fejlesztése javítja a tanulók teljesítményét

2018. január 14.

Hírek

A Zöldépítési Világtanács (WorldGBC) új jelentése az elmúlt 20 év globális kutatásait összefoglalva a világítást, a beltéri levegőminőséget, a hőkomfortot és az akusztikát jelöli meg olyan kulcsfontosságú területeknek, ahol a fenntartható fejlesztések pozitív hatással lehetnek a tanulókra.

Ökohome 2017 konferencia és szakkiállítás

2017. február 26.

Hírek

Greenfo kuponkóddal 4000 Ft. kedvezménnyel vehet részt a legnagyobb hazai ökoépítészeti konferencián, ahol szakterületük elismert hazai képviselői mellett, külföldi vendégelőadók is színesítik a programokat. Az építészek mellett lesznek kiállítók is akiknél a különböző anyagok és technológiák is megismerhetőek, és találkozhat tapasztalt kivitelezőkkel is.