Zöld Erdély Egyesület: lopás és a mással takarózás

2015. július 27.

Hírek

Nem az évtizedes környezet- és természetvédelmi tevékenységéért közismert kolozsvári székhelyű Zöld Erdély Egyesület, hanem egy hasonló elnevezésű, eddig ismeretlen, lövétei szervezet kap jelentős támogatást a magyar kormánytól.

Napirenden a Verespatak-törvénytervezet

2014. február 11.

Hírek

Ma döntenek a képviselők a kormány tavaly augusztusban beterjesztett Verespatak-törvénytervezetéről, amely hónapokig tartó tiltakozási hullámot robbantott ki Romániában.

Réty: a megyeháza dönt

2013. szeptember 13.

Hírek

Nyílt levélben kéri a Zöld Székelyföld Egyesület Tamás Sándort, a háromszéki önkormányzat elnökét, hogy ne hagyja jóvá a Rétyre tervezett fűrészüzem területrendezési tervét. A szervezet továbbá arra buzdítja a székelyföldieket, hogy amennyiben egyetértenek a levél tartalmával, küldjék azt el Tamás Sándor hivatalos email-címére, kérve, hogy ne hagyja jóvá a területrendezési tervet.

A Zöld Erdély Egyesület a rétyi beruházás ellen

2013. augusztus 28.

Hírek

A Rétyre tervezett Schweighofer fűrészüzemnek évi 800.000 köbméter faigénye van. Ez az országosan jelenleg kitermelt famennyiség 5%- a. Egy ekkora szívóerő betelepítése Székelyföldre elfogadhatatlan mértékben megnövelné a legális és illegális erdőkitermelést a régióban.

Hallgat Verespatakról és hátat fordít választóinak az RMDSZ?

2012. február 27.

Hírek

Nem kapott választ a három környezetvédelmi szervezet nyílt levele, amelyet a Szövetségi Képviselők Tanácsához címeztek. Ellenben a gyűlésre igyekvő aktivistákat, még mielőtt a marosvásárhelyi SZKT helyszínére érkezhettek volna, a „legfelsőbb szintről” utasított tisztek és rendfenntartó erők várták.

Nem lehet a verespataki bányászközösséget halálra ítélni

2011. augusztus 30.

Hírek

Nem lehet az évezredek óta bányászatból élő verespataki közösséget halálra ítélni, és elküldeni erdei gyümölcsöt szedni – jelentette ki Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke, Románia kulturális minisztere.