Kiírták a Zöld Forrás 2019 pályázatot

2019. március 11.

Hírek

Zöld Forrás pályázat nyílt a környezet- és természetvédelmi civil szervezeteknek április 8-i beadási határidővel. A keret idén is csak 70 millió forint az egész zöld szférának, miközben focira nagyságrendekkel több közpénzt pazarolnak el.

Zöld Forrás pályázat 2018. évi kiírása

2018. március 01. - 2018. április 04.

Helyszín: országos pályázat

Programok

Magyarország környezetpolitikai céljainak – a természeti értékek védelme, az erőforrások takarékos-, hatékony- (fenntartható) használata, továbbá az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása – a Nemzeti Környezetvédelmi Program ad átfogó keretet. A civil szervezetek kiemelkedő szerepet vállalnak abban, hogy e célkitűzések teljesüljenek. A Földművelésügyi Minisztérium ezúton hirdeti meg a fentieknek megfelelő civil feladatvállalást segítő Zöld Forrás pályázatot.… Tovább »

Kiírták a ZÖLD FORRÁS 2017. évi pályázatát

2017. április 2.

Hírek

Megjelent a ZÖLD FORRÁS 2017. évi pályázati felhívása a környezet és természetvédelmi civil szervezetek számára. Az éves keret 70 millió forint. Ez pár szék ára valamelyik stadion VIP páholyában. Ennyit érnek a zöldek.

Idén is fillérekkel szúrják ki a zöldek szemét

2016. április 1.

Hírek

Megjelent a zöld civil szervezeteket támogató Zöld Forrás pályázat 2016. évi kiírása. A 70 milliós keretre a pályázatokat május 6-ig, kizárólag postai úton lehet beadni. A baráti oligarchák naponta többet kaszálnak. Nesze semmi, fogd meg jól!

Illés szerint összezavarta a baloldalt Paks II

2016. január 5.

Hírek

Nem csak pénzügyi, hanem politikai manőver is volt a Paks 2-ről szóló megállapodás – állítja a volt környezetvédelmi államtitkár. Illés Zoltán az ATV Start című műsorában kifejtette, maga a hír, miszerint Magyarország mintegy háromezer milliárd forintnyi hitelt kap Oroszországtól, még akkor is erősítette hazánk pénzügyi stabilitását, ha egyébként nem is történt tranzakció.

Tovább szűkül a zöld mozgástér

2016. január 4.

Hírek

Hazai környezetvédő körökben arra számítanak, hogy idén teljesen elapad a Zöld Forrás, a zöldszervezetek évek óta kiszáradóban lévő pénzügyi alapja. Ha a hír valósággá válik, azzal újabb nagy lépést tesz az Orbán-kabinet a független civil szektor ellehetetlenítése felé.

Elapad a Zöld Forrás?

2015. december 21.

Hírek

Azt hallottam – mértékadó, bár nem dokumentumokra támaszkodó forrásból –, hogy 2016-ban már nem lesz Zöld Forrás pályázati lehetőség; a kormány elzárja ezt a ZF-csapot (hogy képzavarral éljek). Lehet persze, hogy ez csak rémhír. A baljós árnyakról is ír Victor András.

Ezeket a civileket támogatta idén Fazekas minisztériuma

2015. július 3.

Hírek

70 millió forint értékben támogatja a Földművelésügyi Minisztérium a környezet-és természetvédelmi céllal létrejött, Magyarországon bejegyzett közhasznú társadalmi szervezeteket. Az egyre karcsúbb Zöld Forrás ebben az évben 52 projektet támogat.

Civilek figyelem: hasznos tanácsok a Zöld Forrás pályázathoz

2015. április 12.

Hírek

Április 1 óta él a Földművelésügyi Minisztérium 2015. évi Zöld Forrás pályázata. A 70 milliósra apadt keretre csak közhasznú szervezetek jelentkezhetnek április 30-ig. Pályázat írás előtt nem árt elolvasni a civil küldöttek tanácsait.

Mától él a 2015. évi Zöld Forrás pályázat

2015. március 31.

Hírek

A Földművelésügyi Minisztérium ma meghirdette a 2015. évi Zöld Forrás pályázatot. A 70 milliósra apadt keretre csak közhasznú szervezetek jelentkezhetnek április 30-ig, korunk környezetbarát elektronikus lehetőségeinek megfelelően kizárólag papír alapon postai úton.