USA: a zöld gazdaság lemosta a fosszilis ipart

2019. november 12.

Hírek

Annyira bővül a zöld gazdaság az Egyesült Államokban, hogy egy kutatás szerint ma már tízszer többen dolgoznak benne, mint a fosszilis tüzelőanyag-iparban, írja a Newscientistre hivatkozva az index.

Anyagilag is megéril a zöld gazdaságra váltani

2018. szeptember 7.

Hírek

Nyilvánosságra hozták az ENSZ 2018-as klímavédelmi jelentését. Antonio Guterres főtitkár az ENSZ New Yorki központjában ismertette a jelentés főbb következtetéseit.

A zöld gazdaság segíti az új munkahelyeket és az innovációt

2014. július 20.

Hírek

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) új jelentése szerint az erőforrások hatékonyabb használatával Európa támogathatja új munkahelyek létrejöttét és az innovációt. A kiadvány egy sor olyan szakpolitikát mutat be, amely bizonyítottan környezeti és gazdasági hasznot hoz.

Rettegnek a pénzügyi szakemberek a természeti katasztrófáktól

2013. március 29.

Hírek

A természeti tőke rohamos csökkenése egyre komolyabb figyelmet kap az eddig csak a pénztőke iránt érdeklődő pénzügyi szakemberek körében. A vállalatok számára elsősorban a goodwill sérülékenysége, valamint a nyersanyagok drágulása és a működésben keletkező nem várt költségek jelentik a legfőbb rizikót – mutat rá legfrissebb tanulmányában az ACCA.

A kormány félidei környezeti értékelése – válasz a válaszra

2012. október 26.

Hírek

Környezet- és természetvédő civil szervezetek 2012 májusában értékelték a kormány két éves környezetpolitikai tevékenységét. A dokumentumot a miniszterelnöknek és az illetékes minisztériumoknak eljuttatták. Azóta tart a csiki-csuki.

Kiút a zöld gazdaság

2012. június 3.

Hírek

A zöld gazdaságra áttérés 15 és 60 millió közötti új állást teremthet világszerte a következő két évtizedben, és dolgozók tízmilliói számára jelenthet kiutat a szegénységből. Ezt állapította meg a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) legújabb jelentésében, amely a szervezet Zöld munkahelyek programjának (Green Jobs Initiative) irányításával készült.

Bukásra áll a kormány környezetpolitikája

2012. május 29.

Hírek

Zöld szervezetek értékelték ma a kormány félidei munkáját: 178 pontban elemezték az Orbán kabinet környezetvédelemmel kapcsolatos eddigi tevékenységét. A bizonyítványban két egyes, hat kettes, és csak egy hármas szerepelt.

Gazdaságzöldítés Németországban és Magyarországon

2012. január 30. - 2012. január 31.

Helyszín: Budapest, 1024, Lövõház u. 30

Programok

Szeretettel meghívjuk Önt a “Gazdaságzöldítés Németországban és Magyarországon: vállalati tapasztalatok és szakpolitikai keretek” címû konferenciára, amire Budapesten, 2012, január 30-31-én kerül sor. Az EU tagállamai az elmúlt 60 év legsúlyosabb pénzügyi és gazdasági válságán mennek keresztül. A folyamatosan emelkedõ energiaárak, a kontinens részben elavult energetikai infrastruktúrája, illetve az egyre növekvõ globális üvegházgáz-kibocsátások szintén hatalmas kihívást… Tovább »