Így teremts környezetbarát munkahelyet!

2019. november 4.

Hírek

Szabad időnkben egyre többen figyelünk arra, hogy minél kevésbé károsítsuk környezetünket, de ennél azért többet is tehetünk. Miért nem kezdjük rögtön azon a helyen, ahol az időnk többségét töltjük, a munkahelyünkön?

Az informatika is lehet zöld(ebb)!

2019. június 23.

Hírek

Az IT és a környezetvédelem csak látszólag összeegyeztethetetlen fogalmak: néhány egyszerű intézkedéssel ezen a területen is tehetünk a fenntartható jövőért.

Az Európai Zöld Iroda Verseny magyar sikerei

2013. november 27.

Helyszín: Budapest, Záhony utca 7

Sajtótájékoztatók

Szeretettel meghívjuk Önt a KÖVET Egyesület sajtótájékoztatójára, amelyet 2013. november 27-én, szerdán, 10:00-12:00 óra között az SAP Hungary Kft. központjában (1031 Budapest, Záhony utca 7.) tartunk

Taroltak a magyar cégek az első Európai Zöld Iroda Versenyen

2013. november 24.

Hírek

Európa legzöldebb irodáit díjazták Brüsszelben az Irodai zöld innovációk c. konferencián. Az első Európai Zöld Iroda Versenyen hat ország 22 szervezete indult mikro, kis, közepes és nagy iroda, valamint civil és közintézmény kategóriában. Az 5-ből 4-ben magyarok nyertek.

Díjazták az “egy ember – egy virág” elvet és a csapvizet

2013. június 9.

Hírek

Környezetbarát takarítószerek, energiatakarékos világítótestek, újrahasznosított papír, kétoldalas és gazdaságos nyomtatás, csapvíz automaták, több szobanövény, a kantin saját fűszerkertjéből származó friss fűszernövényekkel ízesített helyben készülő ételek. Így teljesítette a Tetra Pak a KÖVET Egyesület Zöld Iroda Minősítésének követelményeit.

Bejött a zöld paparazzi kommandó

2013. június 9.

Hírek

Zöld paparazzi kommandó, ne nyomtass nap, és “Ki tud többet fogyni?” kampány. 15 vállalat és intézmény irodája kapcsolódott be a KÖVET Egyesület által szervezett 2013-as Zöld Iroda Versenybe, ahol az irodák mellett a környezet is nyert.

Ingyenes Zöld Iroda workshop!

2013. április 16.

Helyszín: Pécs

Programok

A KÖVET Egyesület szakemberei öt vidéki egyetem karrierexpóján ingyenes Zöld Iroda workshopot tartanak azon vállalati és intézményi vezetőknek, környezetvédelmi szakembereknek, irodavezetőknek, munkatársaknak, akik szeretnének megismerkedni a Zöld Iroda alapjaival, kíváncsiak arra, hogyan alakíthatják át irodai működésüket környezet- és emberbarát szempontok szerint. A Greeneration Roadshow következő állomása  Pécs, 2013. április 16. Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont,… Tovább »

Zöld Óvoda Ökoiskola program kiszélesítése nyitókonferencia

2013. január 25.

Helyszín: Budapest, Könyves Kálmán krt. 40

Programok

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet SH/4/5 kódszámú, Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése című projektet hajt végre. A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg. A „Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése” című projekt segítségével el kívánjuk érni a szemléletváltást, a környezettudatos életmód választásának elősegítését a fiatalok körében (óvodás és kisiskolás kortól kezdve), a Zöld Óvoda… Tovább »

Zöld Iroda Verseny 2013

2012. július 29. - 2012. szeptember 14.

Helyszín: országos verseny

Programok

A KÖVET Egyesület Zöld Iroda Programja keretében hatodik alkalommal hirdeti meg a Zöld Iroda Versenyt, amelynek célja a környezet- és emberbarát irodai működés népszerűsítése, az irodai dolgozók környezeti szempontú tudatformálása, valamint az induló irodák közötti tapasztalatcsere és teljesítményük összemérése. A szervezetek a verseny keretében az irodai környezetvédelem számos területén javíthatják környezeti teljesítményüket. A versenyben részt… Tovább »

Zöld Irodával Európába

2012. július 29.

Hírek

A KÖVET Egyesület 6. alkalommal hirdeti meg a Zöld Iroda Versenyt vállalatok, intézmények és nonprofit szervezetek irodái számára. Újdonság, hogy a résztvevők Irodai Ökolábnyom-kalkulátorral számszerűsíthetik környezeti hatásaikat. A hazai díjazottak pedig idén először továbbjutnak a 2013-as Európai Zöld Iroda Versenyre. Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 14.