Átadták a Zöld Óvoda címeket – 235 intézmény kapta meg az elismerést

2020. január 26.

Hírek

Immár tizenharmadik alkalommal ítélték oda a Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda címeket, idén összesen 235 intézménynek. Az okleveleket László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Kisfaludy László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára adta át.

Ismét díjazták a Zöld Óvodákat

2019. január 22.

Hírek

12.alkalommal osztották ki a Zöld Óvoda, és 6. alkalommal az Örökös Zöld Óvoda címeket, amelyekre összesen 253-an pályáztak. Közülük 234 óvoda nyerte el a kitüntetést.

Pályázat Zöld Óvoda és Örökös Zöld Óvoda cím elnyerésére

2015. június 05. - 2015. szeptember 05.

Helyszín: országos pályázat

Programok

 2015. június 5-én megjelentetek az aktualizált nyílt pályázatok óvodák számára „Zöld Óvoda” és „Örökös Zöld Óvoda" cím elnyerésére. A Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum 2015. június 5-én megjelentette aktualizált nyílt pályázatát óvodák számára „Zöld Óvoda” és „Örökös Zöld Óvoda" cím elnyerésére. A pályázati felhívás letölthető INNEN; a benyújtás… Tovább »

Zöld apróságok – avagy sose légy zöldfülű zöld!

2013. június 6.

Hírek

Gyerekek, akik, pici koruktól fogva egészen másként beszélnek zöldeket, szaladgálnak Zsóka néni szárnyai árnyékában, a tavalyi tanévben Zöld Óvodának minősített XIII. kerületi Pöttyös Óvoda udvarán. A napokban környezeti nevelőként másoddiplomázott óvodapedagógus büszkén vezet be és kínál helyet az intézmény egy termében, amelynek minden faláról a természet tisztelete köszön vissza.

Zöld Óvoda Ökoiskola program nyitókonferencia sajtótájékoztatója

2013. január 25.

Helyszín: Budapest, Könyves Kálmán krt. 40

Sajtótájékoztatók

A Zöld Óvoda és Ökoiskola program kiszélesítésének a lehetősége – Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával – nagy előrelépést jelent a magyarországi környezettudatos szemlélet terjesztésében. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a projektről sajtótájékoztatót tart a nyitókonferencia előtt.

Zöld Óvoda Ökoiskola program kiszélesítése nyitókonferencia

2013. január 25.

Helyszín: Budapest, Könyves Kálmán krt. 40

Programok

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet SH/4/5 kódszámú, Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése című projektet hajt végre. A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg. A „Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése” című projekt segítségével el kívánjuk érni a szemléletváltást, a környezettudatos életmód választásának elősegítését a fiatalok körében (óvodás és kisiskolás kortól kezdve), a Zöld Óvoda… Tovább »

Zöld Óvodák helyzete Magyarországon

2011. szeptember 13.

Hírek

A tevékenységközpontú, környezeti nevelést végző zöld óvodákat 2006 óta ismeri el az állam a pályázat útján elnyerhető Zöld Óvoda címmel, melynek azóta, több mint 300 birtokosa van. Ám ahhoz, hogy egy valóban működőképes, minőségorientált zöld óvoda hálózat jöhessen létre, rendszerben való gondolkodásra lenne szükség.