Férfiatlannak tartják a környezettudatosságot

2017. december 30.

Hírek

Kevésbé kaphatóak a zöld életmódra a nőkhöz képest a férfiak, mivel általában “férfiatlannak” tartják a környezettudatos viselkedést egy amerikai kutatás szerint.

Delfinek a zöldítésért

2017. június 14.

Hírek

Applikáció az élelmiszerhasznosításért, törpe vízerőmű, látássérülteknek létrehozott papírmentes könyvtár, és zöld szemléletformálás. A Magyar Telekom idén is kiosztotta a DELFIN Díjakat.

Hetedszer Ozone Zöld-díjak

2016. november 19.

Hírek

Idén hetedik alkalommal került kiosztásra a zöld televízió zöld díja, Magyarország egyetlen zöld tematikus csatornája, az OzoneNetwork televízió által 2010-ben alapított Ozone Zöld-díj.

Zöldebb élet – tanácsok a Környezetvédelmi Világnapon

2015. június 5.

Hírek

Június 5-ét az ENSZ 1972-ben nyilvánította az év legzöldebb napjává, a Környezetvédelmi Világnappá, azzal a céllal, hogy széles körben felhívja a figyelmet a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés fontosságára. Ürge-Vorsatz Diána Nobel-békedíjas klímakutató gondolatai a jeles nap kapcsán.

Kump Edina – a hiteles környezetvédő

2015. április 25.

Hírek

Számára ma már evidens, hogyan függ össze az ember mindennapi tevékenysége a környezetvédelemmel – ezt a rendszerszemléletet szeretné átadni minél több embernek. Hisz abban, hogy aki elkötelezett, kitartó és hiteles, az sikeres lesz.

Környezeti Nevelés a mindennapokban – III. Környezetvédelmi Konferencia

2014. október 28.

Helyszín: 1183 Budapest, Üllői út 452.

Sajtótájékoztatók

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata a Tudatos Vásárlók Egyesületével karöltve vállalta, hogy 2014-ben a környezetvédelem és fenntarthatóság égisze alatt a kerület lakosaival, a helyi civil szervezetekkel, valamint a helyi vállalkozásokkal közösen együttműködési programot indít „Zöld Kerület – Zöld Partnerség” címmel.

Ügyvezetőváltás a KÖVET Egyesületnél

2014. szeptember 2.

Hírek

Bodroghelyi Csaba, a KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatója augusztus 31-vel megvált tisztségétől. A szervezetnél eltöltött kereken hat év alatt megkérdőjelezhetetlen szakértelmével, elkötelezettségével erősítette az egyesület környezetvédelmi tevékenységét, miközben felismerte, hogy a környezetvédelem csak az egyik ága a fenntarthatóságnak, a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának.

Mit várnak el a zöldek a következő kormánytól?

2014. március 12.

Hírek

64 környezetvédő civil szervezet elvárásait juttatta el a választáson induló pártok elnökeinek ma a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ). A civilek azt javasolják a pártoknak, hogy a képviselőjelöltjeik vállaljanak számon kérhető kötelezettséget ígéreteik megvalósítására.

25 év zöld szemüveggel

2013. április 21.

Hírek

A hazai környezetügy elmúlt negyedszázadának tényeit és adatait gyűjtötte össze Faragó Tibor. Az elsőként most a greenfon publikált tanulmányban a hazai előzményekről, és a nemzetközi háttérről is olvashatunk. Hasznos olvasmány- nemcsak a Föld Napja apropóján.

Zöld pofon celebeknek a politikusoktól

2012. február 6.

Hírek

Egy környezetvédelmi kampány keretében készült felmérés szerint a hírességek meggyőző ereje alulmarad az ismert politikai személyiségekkel és gazdasági szereplőkkel szemben, ha a zöld eszmék népszerűsítéséről van szó.