Be kell húznunk a vészféket a fogyasztói társadalom szakadék felé száguldó expresszvonatán!

2019. szeptember 14.

Hírek

A Magyar Természetvédők Szövetsége Ünnepi Küldöttgyűlés keretében tegnap emlékezett meg alapításának 30. évfordulójáról. Hagyományainkhoz híven előre tekintettünk, a megemlékezés mellett a fő hangsúlyt az előttünk álló feladatok és megoldások kapták a Parlamentben a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanáccsal közösen tartott rendezvényen.

Újdonságok a 27. Zöld Civil Országos Találkozón

2017. április 24.

Hírek

Budapesten 2017. május 18-21.között az immár 27. alkalommal megrendezésre kerülő Zöld Civil Országos Találkozó (röviden Zöld OT) hagyományos programelemeinek megőrzése mellett számos újdonsággal jelentkezik.

Boldog 30. szülinapot REFLEX!

2017. február 16.

Hírek

Egy lelkes, főként győriekből álló csapat még 1986 legvégén határozta el, hogy életre hív egy környezetvédő civil kezdeményezést, ami akkoriban elég reménytelen gondolatnak tűnt. Az elhatározást tettek követték.

Amit nem lehet pénzzel megvenni

2016. november 1.

Hírek

A Fekete orrszarvú esetében megengedhető, hogy megmentésük érdekében néhányat megöljenek a trófeavadászok, hogy aztán így meglesz a szükséges pénzalap a populáció megőrzésére? Mi vezérelje a természetvédelmi akciókat? Az erkölcs vagy pénz?

Képzés az internetes zöld sikerekért

2016. április 8.

Hírek

Civil környezet- és természetvédőként is hasznos a modern internet lehetőségeinek ismerete és hatékony használata. Az Így lesz kerek a világ! Egyesület és a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért ezért szervez céges előadók igénybevételével ingyenes online kommunikációs és marketing képzést zöld civilek számára 2016. április 14-én.

Sikeres civil érdekérvényesítési kampányok ma Magyarországon

2016. február 03.

Helyszín: Budapest, Üllői út 91/b.

Sajtótájékoztatók

MEGHÍVÓ az Így lesz kerek a világ! Egyesület és a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért fórumára, a SIKERES CIVIL ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉSI KAMPÁNYOK MA MAGYARORSZÁGON című műhelytalálkozóra.

Tovább szűkül a zöld mozgástér

2016. január 4.

Hírek

Hazai környezetvédő körökben arra számítanak, hogy idén teljesen elapad a Zöld Forrás, a zöldszervezetek évek óta kiszáradóban lévő pénzügyi alapja. Ha a hír valósággá válik, azzal újabb nagy lépést tesz az Orbán-kabinet a független civil szektor ellehetetlenítése felé.

Elapad a Zöld Forrás?

2015. december 21.

Hírek

Azt hallottam – mértékadó, bár nem dokumentumokra támaszkodó forrásból –, hogy 2016-ban már nem lesz Zöld Forrás pályázati lehetőség; a kormány elzárja ezt a ZF-csapot (hogy képzavarral éljek). Lehet persze, hogy ez csak rémhír. A baljós árnyakról is ír Victor András.

COP 21 – hazai feladatok Párizs után

2015. december 13.

Hírek

Magyarországnak is számos intézkedést kell bevezetnie, hogy hatékonyan járuljon egy tisztább és biztonságosabb jövőhöz. Az Energiaklub, a Greenpeace, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Védegylet és a WWF KÖZÖS NYILATKOZATA a párizsi éghajlatvédelmi megállapodásról.

A Volkswagen-botrány tanulsága: a jogszabályokat végre kell hajtatni

2015. november 9.

Hírek

Védjék meg Európa lakosságát az autógyárak és más iparágak manipulatív viselkedésétől, csalásaitól – ezzel a kéréssel fordult 39 európai környezetvédő civil szervezet (közöttük a Levegő Munkacsoport) Donald Tuskhoz, az Európai Tanács elnökéhez, Jean-Claude Junckerhez, az Európai Bizottság elnökéhez és Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez.