Átalakuló civilek Honton

2013. augusztus 12.

Hírek

Megszűnt a Zöld Út Békavédelmi Egyesület, viszont hamarosan új természetjáró és hegymászó egyesület alakul.

Érdemes menteni a békákat?

2013. április 12.

Hírek

Tavasszal a békák az erdőkből a közeli vizekbe vonulnak párzani. Ha autóutat kell keresztezniük, milliószámra ütik el őket a járművek. Lelkes önkéntesek ettől a veszélytől mentik meg a kis kétéltűeket. Az akció ideális program gyermekeknek; a cél az, hogy életképes békanemzedékek maradjanak fent.

Békamentés Hont és Parassapuszta között

2013. március 01. - 2013. március 31.

Helyszín: 2-es számú főút

Programok

Kedves természetbarátok! A Zöld Út Békavédelmi Egyesület 2013-ban is szervez békamentést a 2-es számú főút Hont és Parassapuszta közötti szakaszán, amelyre már most várja az érdeklődők jelentkezését. Kisgyerekes családok is jöhetnek. Az a tapasztalatunk, a gyerekek nagyon élvezik a programot. A szükséges felszerelés: vödör, zseblámpa, láthatósági mellény és egy nagy adag elszántság. A mentés várható… Tovább »

Európai madármegfigyelő napok (Zöld Út Békavédelmi Egyesület)

2012. október 06. - 2012. október 07.

Helyszín: Dunakeszi és Drégelypalánk

Programok

A Zöld Út Békavédelmi Egyesület sok szeretettel meghív mindenkit az Európai Madármegfigyelő Napok keretében rendezendő programjaira. Helyszínek és időpontok: 2012. október 6., szombat 9-13 óra Dunakeszi tőzegtavak, Tőzegtavi horgászház Megközelíthető: AUCHAN és Buy-Way áruházak parkolójától 2012. október 7., vasárnap 9-13 óra Drégelypalánk, Csadó tanya madárvárta. Megközelíthető: Drégelypalánkról Ipolyvecére vezető úton. Program mindkét helyszínen: madármegfigyelés, játékos… Tovább »

Békamentés Honton

2012. április 17. - 2012. április 22.

Helyszín: Hont és Parassapuszta között

Programok

Kedves Érdeklődők! Az elhúzódó vonulás miatt a héten még lesz békamentés a 2.sz főút Hont és Parassapuszta közötti szakaszán. Én munkahelyi elfoglaltságom miatt szombaton – ápr.21-én – nem leszek terepen, de a többi nap kint leszek menteni. Ha valaki szeretne csatlakozni, szeretettel várom. A mentés este 7 óra körül indul. Találkozó a Hont határában levő… Tovább »

A Zöld Út Békavédelmi Egyesület közleménye

2012. április 9.

Hírek

Az utóbbi időben több olyan információt kaptam, hogy valakik visszaélnek a Zöld Út Békavédelmi Egyesület nevével, az egyesület képviselőjének adják ki magukat, az egyesület nevében nyilatkoznak. A félreértések elkerülése és tisztázása érdekében egyesületünk az alábbi közleményt teszi közzé.

Békamentés

2012. március 01. - 2012. március 31.

Helyszín: Hont és Parassapuszta között

Programok

A Zöld Út Békavédelmi Egyesület békamentést szervez a 2.sz.főút Hont és Parassapuszta közötti szakaszán,amelyre már most várja az érdeklődők jelentkezését. Időpont: 2012 március A mentéshez szükséges eszközök: vödör, zseblámpa, láthatósági mellény és egy nagy adag elszántság. Jelentkezés és bővebb információ: bekavedelem@gmail.com Tel:06-20-255-2579 Mindenkit sok szeretettel várunk! A békák nevében előre is köszönjük a segítséget! Sámuel… Tovább »