Ingyenes zöldhomlokzattal készül Bécs a nyári hőségre

2019. március 25.

Hírek

Meglévő épületek homlokzatának kizöldítésére alkalmas modulok tesztelését kezdték meg Bécsben. A Berta névre keresztelt növényládáktól azt várják, hogy hőségben akár 13 fokkal is javul az utcán tartózkodók hőérzete.

Zöldhomlokzati kisokos

2017. november 3.

Hírek

Ingyenesen letölthető a függőleges zöldfelületek tervezésének, kivitelezésének műszaki és kertészeti útmutatója.

Zöldfal látogatás

2017. április 20.

Helyszín: Budapest Kálvin-tér

Sajtótájékoztatók

KÁLVIN SQUARE ZÖLDFAL SZAKMAI SÉTA

Tovább zöldül a Függőleges Erdő

2015. szeptember 26.

Hírek

Átadása után egy évvel is tökéletes látványt, és friss levegőt nyújtanak Milánó zöld ikertornyai. A 18 és 26 emeletes toronyházakon 8.900 m2 terasz van, ahol több mint 900 fa, 5000 bokor, és 10.000 talajtakaró aljnövény él.

Borostyánfallal egy élhetőbb Budapestért

2015. július 13.

Hírek

Az urbanizáció szükségszerűen hozta magával a mesterséges épített környezet térnyerését, és ezzel párhuzamosan szorította vissza az élő zöldterületek mennyiségét. Hogyan lehetne Budapestet zöldebbé, élhetőbbé tenni a városlakók számára? A borostyanfal.hu csapata a zöld városrehabilitációról.

Díjazott zöldtetők és zöldfalak

2014. október 19.

Hírek

Átadták a 15 éve alakult Zöldtető-és Zöldfal Építők Országos Szövetsége nyáron meghirdetett Az Év zöldtetője és Az év zöldfala pályázatok díjait. Budapesten több, mint 1 millió négyzetméter zöldtetőt és tetőkertet, valamint legalább 3 tucat kisebb-nagyobb vertikális zöldfalat találhat a leleményes városlakó.

Az Év zöldtetője és Az év zöldfala pályázat díjkiosztó

2014. október 16.

Helyszín: FUGA Budapest, Petőfi S. u. 5.

Sajtótájékoztatók

1999-ben, 15 éve alakult a Zöldtető-és Zöldfal Építők Országos Szövetsége. A nyár folyamán hirdettük meg Az Év zöldtetője és Az év zöldfala pályázatokat. A pályaművek beérkeztek, a szakmai zsűri értékelését követően az ünnepélyes díjátadóra 2014. október 16-án kerül sor, ahol a beérkezett pályaművek, kiállításként is megtekinthetőek lesznek.

Keressük 2014 legszebb zöldtetőjét és zöldfalát!

2014. július 22. - 2014. szeptember 08.

Helyszín: országos pályázat

Programok

Keressük 2014 legszebb zöldtetőjét és zöldfalát! 11 év után a ZÉOSZ ismét meghirdeti az Év Zöldtető és Zöldfal pályázatát! Ha terveztél, kiviteleztél, részt vettél zöldtető vagy zöldfal kialakításban és munkádat megmutatnád a szakmának és a nyilvánosságnak, akkor ez a pályázati felhívás Neked szól! A pályázat célja a hazai zöldtetők és zöldfalak megismerése, elismerése, és bemutatása.… Tovább »

15 emeletes a világ legmagasabb élő fala

2014. június 14.

Hírek

A beszédes nevű Green Over Grey (Zöld a szürke fölött) vállalat egy vancouver-i kerttervező cég, amely egy csodálatos függőleges kertet tárt a nyilvánosság elé, és ezt a világ eddigi legmagasabb beltéri élő falának harangozták be.