Zöld homlokzatokkal az élhetőbb városi környezetért

2023. március 2.

Hírek

Világszinten a légszennyezésből adódó egészségkárosodás a korai halálozás egyik fő oka. Közkincseink egyik különösen értékes darabja a tiszta városi levegő, amelyet olyan magától értetődőnek veszünk, hogy sajnos el is felejtjük személyesen magunkénak érezni védelmének fontosságát. Itt is látványosan érvényesül az ismert példázat, a közlegelők tragédiája.

Tesztelték a munkahelyi zöldfal hatását

2022. május 18.

Hírek

Önkéntes kísérleti alanyokat két csoportba osztottak egy finn kutatásban. Az egyik csoport vízkeringetős zöldfalat kapott a munkahelyére, a másik, (kontrollcsoport) továbbra is zöldfal nélkül dolgozott. Még az immunrendszerre is kedvező hatással lehetnek az irodákban elhelyezett, élő növényekből készített zöldfalak.

A zöld fal a dobogós szigetelőanyag

2021. december 12.

Hírek

Egy új kutatás szerint a téglából épült házak esetében a falra kúszó növények akár harmadával is csökkenthetik a hőveszteséget. Ez az egyik első tudományosan megalapozott megállapítás a zöld falaknak az épületek energiahatékonyságára gyakorolt hatásáról, amit egy brit csoport végzett.

Graffiti helyett zöldfal Bécsben

2021. szeptember 29.

Hírek

A metróépítéseket körülvevő kerítések kizöldítésével kísérletezik a Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien. Az első zöld építési kerítés a napokban készült el a Pilgramgassénál. Az ötven négyzetméteres zöldfal nemcsak szemet gyönyörködtető látvány, de felfogja a port és megköti a szén-dioxidot is.

Zöldinfrastruktúra füzetek 2. – Zöldhomlokzatok

Kiadványok

A füzetsorozat második kiadványa egy alternatív zöldfelületi elem, a zöldhomlokzat tervezéséhez, kivitelezéséhez és fenntartásához nyújt segítséget. A zöldhomlokzatok, zöldfalak alkalmazásának különösen a belvárosban, illetve az intenzíven beépített városrészekben van jelentősége, ahol a sűrűn beépített vagy burkolt felületeken problémát okoz új, kondicionáló zöldfelületek létrehozása. A függőleges növényfalak révén a kedvező ökológiai és esztétikai tulajdonságoknak köszönhetően élhetőbbé,… Tovább »

Ingyenes zöldhomlokzattal készül Bécs a nyári hőségre

2019. március 25.

Hírek

Meglévő épületek homlokzatának kizöldítésére alkalmas modulok tesztelését kezdték meg Bécsben. A Berta névre keresztelt növényládáktól azt várják, hogy hőségben akár 13 fokkal is javul az utcán tartózkodók hőérzete.

Zöldhomlokzati kisokos

2017. november 3.

Hírek

Ingyenesen letölthető a függőleges zöldfelületek tervezésének, kivitelezésének műszaki és kertészeti útmutatója.

Zöldfal látogatás

2017. április 20.

Helyszín: Budapest Kálvin-tér

Sajtótájékoztatók

KÁLVIN SQUARE ZÖLDFAL SZAKMAI SÉTA

Tovább zöldül a Függőleges Erdő

2015. szeptember 26.

Hírek

Átadása után egy évvel is tökéletes látványt, és friss levegőt nyújtanak Milánó zöld ikertornyai. A 18 és 26 emeletes toronyházakon 8.900 m2 terasz van, ahol több mint 900 fa, 5000 bokor, és 10.000 talajtakaró aljnövény él.