Még a rókák is imádják Bécset

2018. december 20.

Hírek

Bécs a legélhetőbb város – ezt gondolhatják az osztrák főváros körüli erdőben élő rókák is, ugyanis egyre többször jelennek meg Bécs belterületein is. Az utóbbi öt évben összesen 1.100 alkalommal tűntek fel a város egyes pontjain.

Zöldhulladék, avar és komposztálás – Égetés és műanyagzsákok

2018. december 4.

Hírek

Egy Pest megyei, közepes nagyságú városban élek. Bár a városközpontban van egy kisebb méretű lakótelep, a lakóépületek többsége kertes családi ház, a település úgy is hirdeti magát, hogy ’Virágzó kertváros’. Ha valaki az elmúlt napokban a családi házas utcákban sétált, a legtöbb ház előtt megtömött műanyagzacskókat látott, vagy kötegekbe kötött ágakat, amik az úgynevezett zöldjáratra… Tovább »

Az új kert miatt költöztem a házba

2016. május 11.

Helyszín: Budapest, Városmajor u. 18

Sajtótájékoztatók

A tavalyi évben több mint 30 közösség 40 ezer négyzetméternyi zöldterület újult meg a MOL Zöldövezet programnak köszönhetően. Most kiválasztottuk a legjobbakat! Szeretettel meghívunk a MOL Zöldövezet Díjátadóra.

Central Park épülne Budapest közepén?

2016. január 24.

Hírek

Mesterséges domb épülhet a Nyugati pályaudvar mögött. Az Állatkertig húzódó húsz hektáron különleges parkot építenének, amely felértékelné a környező városrészeket is. A terület tulajdonjogán hárman osztoznak, a költségeket most számolják.

Zöldövezeti diszkont csiki-csuki

2015. november 17.

Hírek

Az egyik nagy diszkontáruház lánc 2010-ben gondolt egy merészet és áruház építésére kért engedélyt Budaörsön egy családi házas környéken. A tervezett építkezéssel kapcsolatos eljárásokból az eltelt öt évben valóságos szappanopera lett, és a jogi csemegéket kedvelői megnyugodhatnak, mert a Pest Megyei Kormányhivatal nemrégiben hozott másodfokú határozata szerint az építési engedélyezési eljárás kezdődhet elölről…

Százéves bérház udvarának csodás átváltozása

2015. október 20.

Hírek

Újbudán csupán annyi történt, hogy a közel százéves ház lakói összefogtak és saját kezűleg építették át az udvart az önkormányzat és a MOL Zöldövezet program támogatásával. A közös cél, az együtt végzett munka összekovácsolta a lakóközösséget, olyan értéket hozott létre, amiből mindenki profitál.

MOL Zöldövezet Program 2015 pályázat

2015. szeptember 18. - 2015. október 20.

Helyszín: országos pályázat

Programok

Elindult Magyarország egyetlen, közösségi zöldítést támogató programja. Október 21-ig pályázhatnak azok a lakóközösségek, akik szeretnék felújítani vagy kibővíteni zöldterületeiket. A pályázóknak lehetőségük nyílik arra, hogy lakótársaikkal, közösségként összefogva megújítsák saját környezetüket: fákat és különféle növényeket ültessenek, valamint kertjüket közösségi terekké alakítsák át. A pályázaton elnyert pénzből őshonos növényeket, kerti eszközöket és a megvalósításhoz szükséges alapanyagokat… Tovább »

Zöldövezet a betondzsungelben

2015. július 29.

Hírek

Az elmúlt hetek kánikulájában ismét megérezhettük, hogy a belvárosi utcák és házak ontják magukból a meleget, lehűlésről pedig esténként sem igen lehet beszélni. Hogyan lehet ezen változtatni? Egyszerűen: változtassuk zöldövezetté a sokemeletes házak belső udvarait.